Mannen zaterdag, 1, 2e klasse A

12 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Metsemakers, R.

Een week na de forse overwinning op Opperdoes stond zaterdag 1 in Haarlem weer met beide benen op de grond. Geen scherpte, een gebrek aan instelling en dan is het niet vreemd dat het bonte gezelschap van ex-spelers uit het betaalde voetbal en de top van het amateurvoetbal een gemakkelijk middagje had. De 5-0 nederlaag tegen EDO was een logisch gevolg van het beroerde spel van de ploeg van Kai Meeuwsse.
De trainer had voor aanvang al gezien dat zijn groep niet scherp was, probeerde het vuurtje nog op te stoken, maar merkte dat zijn spelers er wel heel makkelijk over dachten. ,,Dat viel al op bij de warming-up. Het was allemaal heel vrijblijvend, te vrijblijvend dus. Er zat een bepaalde gemakzucht in de groep”, constateerde de trainer.
Dat beloofde dus niet veel goeds. Erger, het was gewoon slecht wat de ploeg liet zien. Dat EDO halverwege maar met 2-0 aan de leiding ging, was eigenlijk een godswonder. EDO had er in de eerste helft wel zes of zeven kunnen intrappen. ,,Als EDO in de sterkste opstelling aantreedt, zoals zaterdag het geval was, heeft elke tegenstander het moeilijk. Ook koploper HBOK, maar wij vroegen er zaterdag gewoon om”, keek Meeuwsse terug op de teleurstellende wedstrijd van OSV.
Binnen drie minuten stond EDO voor. Bij een hoekschop stond iedereen in het niets te staren en was het een koud kunstje voor EDO-aanvaller Dion Esajas (36) om raak te knikken. Voor de rust scoorde hij nogmaals. En OSV? OSV deed weinig. ,,We hadden na die eerste goal helemaal niets te vertellen. We kregen welgeteld één kans, via Jeffrey Gits. Dat was het.”
Een week eerder was OSV ook al niet best begonnen tegen hekkensluiter Opperdoes, maar volgde er wel een wederopstanding in de tweede helft. Die bleef nu uit. In de rust was het stil in de kleedkamer. ,,Elkaar corrigeren is er niet bij.” In zijn derde seizoen valt dat Meeuwsse nog het meeste tegen. ,,Op deze manier gaan we een heel matig seizoen tegemoet. Er is nog niets aan de hand en we kunnen soms best aardig voetballen, maar als je nog een stap wilt maken moet iedereen 100 procent of meer zijn. Dat moet je willen en uitstralen.”
OSV kwam snel na de rust ook nog met een man minder te staan, omdat Ricardo MacNack twee keer geel pakte en kon inrukken. ,,Toch hebben we daarna nog een kwartier goed meegedaan. Vervolgens werden we weggespeeld”, aldus Meeuwsse. In het laatste kwartier scoorden de Haarlemmers nog drie keer.
,,Elk seizoen zit er wel een wedstrijd bij dat het helemaal niets is. Dat kan gebeuren, maar de instelling moet wel goed zijn”, meent Meeuwsse. Hij wisselde na dik een uur drie spelers tegelijk. Schet, Denslagen en Carstens konden naar binnen; de laatste onder protest. Bruijns, Jeulink en Rozendaal konden het tij niet keren.

Voor OSV gaat de competitie op 26 november verder met een thuiswedstrijd tegen Overbos. Een weekje zonder wedstrijd doet vaak wonderen. Hopelijk valt het kwartje.