Mannen zaterdag, 1, 2e klasse A

26 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Laak, S. van der

Hinken op twee gedachten. OSV en Overbos hielden elkaar zaterdag in overwicht (2-2), maar de vraag na afloop was of de ploeg van Kai Meeuwsse nu twee punten had weggegeven of een punt had gewonnen. ,,Het was het allemaal net niet”, gaf de aan het einde van het seizoen vertrekkende trainer toe.
Wie zaterdag de moeite had genomen naar Sportpark Oostzanerwerf te komen en na de eerste helft naar huis was gegaan, had later vreemd opgekeken bij de 2-2 eindstand. OSV leidde met de rust met 2-1, maar dat had 4-1 of 5-1 moeten zijn. OSV creëerde een handvol 100 procent kansen, maar als zelfs een leeg doel geen treffer oplevert, vraag je om problemen. En die kreeg OSV ook gaandeweg het duel.
Meeuwsse kon zaterdag geen beroep doen op de verdedigers Mischa Klaver, Ricardo Macnack en Melle Bruijns. Daryll Dix, dit seizoen na twee jaar blessureleed weer aangesloten bij zaterdag 2, nam de honneurs waar. En dat deed de verdediger goed. OSV startte sterk. De eerste vloeiende aanval uit de omschakeling leverde een strakke voorzet van Jeffrey Gits op en Dave Sijbrands zette er keihard zijn hoofd tegenaan: 1-0 na zeven minuten.
Maar net als vorig jaar – twee gelijke spelen – bleek Overbos een heel stugge tegenstander. Er was echter niets aan de hand geweest als Jermaine Jeulink na 20 minuten een niet te missen kans in een treffer had omgezet. Gits was niet zelfzuchtig, legde de bal in kansrijke positie af op Jeulink die de keeper passeerde en de bal voor het inleggen had. Het moest kennelijk hard en hoog. En dat liep tot ieders verbazing verkeerd af.
Jeulink stuurde kort daarna Gits alleen op de Overbos-doelman af, maar de kleine aanvaller koos voor een lob die elke richting miste. En als je zulke mooie kansen laat liggen, is er een oude voetbalwet die schrijft dat de treffer dan aan de andere kant van het veld valt. En dat gebeurde ook. Zeven minuten voor de rust viel de bal uit een mislukte voorzet tegen de kruising, stuitte terug en Overbos-aanvaller Youri Schouten kopte raak: 1-1. OSV ging toch met een voorsprong rusten. Sijbrands heroverde op inzet de bal en die belandde uiteindelijk bij Gits, die op slag van rust het buitenkansje dit keer wel benutte: 2-1.
Het lekkere slot van de eerste helft smaakte naar meer, maar Overbos liet in de tweede helft zien ondanks de lage positie (voorlaatste) uitstekend te kunnen voetballen. De ploeg schakelde een tandje hoger en OSV moest terug. ,,We maakten het onszelf lasting”, keek Meeuwsse terug op de tweede helft. Het middenveld van OSV kwam soms adem tekort. Meeuwsse liet Sijbrands uit de aanval terugzakken en posteerde Romano Macnack in de spits. ,,Op een of andere manier kopte het bij ons niet op het middenveld. Er zat geen rust in ons spel en dan is het vragen om problemen. Het was flipperkastvoetbal. Daarom haalde ik Dave een linie terug, maar ook dat bleek niet de oplossing."
De 2-2 viel dus ook. Ter Haak moest net buiten het eigen strafschopgebied corrigerend optreden. De vrije trap belandde op de binnenkant van de paal, waarna Overbos-invaller Wels attent reageerde en scoorde.  Overbos was op dat moment de bovenliggende partij, kreeg kansen maar kon het net niet meer vinden. ,,In de tweede helft hebben we zelf te weinig gevoetbald. En dan moeten we blij zijn dat we een punt veiligstellen”, vond Meeuwsse.
Beide ploegen schoten weinig op met de remise. Op de ranglijst veranderde er door de vele gelijke spelen in 2A amper wat. OSV blijft achtste, maar tussen plaats vijf (Marken) en plaats twaalf (Jong Holland) zitten maar zes punten. Zaterdag speelt OSV uit bij EVC, dat een plaatsje onder de Amsterdammers staat en slecht een punt minder heeft.