Mannen zaterdag, 1, 2e klasse A

18 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Westland, R.

Zaterdag 1 knokt nog steeds voor lijfsbehoud in de tweede klasse A. Na de zure nederlaag tegen DVVA (1-2) en de ruime winst op hekkensluiter Opperdoes (6-2) volgde zaterdag weer een deceptie in de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert. De ploeg van Kai Meeuwsse leverde de drie punten in bij de tegenstander, die een gretigere indruk maakte en de fouten van het slordige OSV genadeloos afstrafte: 2-5.
OSV is nog niet veilig in 2A, maar de marge op de nummers elf en twaalf van de ranglijst bedraagt vijf wedstrijden voor het einde van de competitie zes punten. ,,Dat moet voldoende zijn, zeker als we nog enkele punten pakken”, zei de balende aanvoerder Mischa Klaver na het slechte duel met Buitenveldert.
OSV was nog niet wakker of de 0-1 lag al in het net. De ellende werd vergroot door de zwak opererende scheidsrechter Westland, die nog erger was dan de Slowaak die twee dagen eerder Ajax- Kopenhagen helemaal verziekte met zijn maffe beslissingen.
Westland maakte er na 22 minuten een ongelofelijke zooi van door een kopduel tussen Klaver en Buitenveldert-spits Van de Pol met een strafschop op te lossen. Keevel was kansloos en OSV keek tegen een 0-2 achterstand aan. OSV was op dat moment Bas ter Haak al kwijt door een blessure en dat kwam het spel ook niet ten goede.
,,Die strafschop sloeg helemaal nergens op”, meende Klaver, die ook nog geel kreeg voor zijn commentaar. OSV probeerde daarna Buitenveldert vast te zetten en creëerde ook kansen. Na gerommel voor het Buitenveldert-doel kreeg Hidde Rozendaal de bal voor zijn voeten en met een geplaatste bal bracht de middenvelder de thuisploeg terug in de wedstrijd: 1-2.
,,Maar het is toch een verschil: 1-2 achter of 1-1 bij de rust”, mopperde Klaver nog na. De kleine achterstand na 45 minuten bood in elk geval nog perspectief, maar dat verdween snel na de rust. OSV was na de hervating niet bij de les. Buitenveldert kreeg de doelpunten aangereikt. Na 53 minuten prijkte er 1-4 op het scorebord. Uiteindelijk werd het 2-5.
,,De tweede helft was zwak van ons”, stelde Meeuwsse vast. De vertrekkende trainer verwacht dat zijn ploeg het redt. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen de ‘vrienden’ van HBOK op het programma. HBOK was voor de winterstop de te kloppen ploeg, maar heeft na de jaarwisseling vooral verloren.