Mannen zaterdag, 1, 2e klasse A

25 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Appel, R.

Zaterdag 1 kan zich gaan opmaken voor een rustig competitie-einde. De mannen van Kai Meeuwsse knokten zich bij de ‘vrienden’ van HBOK met tien man naar drie punten (1-2) en hebben inmiddels een gat geslagen van 8 punten of meer naar de ploegen die dit seizoen moeten gaan uitmaken wie er de volgende jaargang een treedje lager moet spelen.
HBOK maakte voor de winterstop een prima indruk, stond bovenaan en verloor maar een wedstrijd. Dat was uitgerekend op sportpark Oostzanerwerf bij OSV. Na de winterstop is echter alles anders bij de ploeg uit Zunderdorp. Nederlaag op nederlaag en een mager gelijkspel tegen hekkensluiter Opperdoes. Dat bood dus perspectief voor OSV, dat de punten nog hard nodig had.
OSV had in Zunderdorp binnen een minuut al een knal kunnen uitdelen. Shanon Schet slaagde er echter in een opgelegde kans – aangeboden door Romano Macnack - om zeep te helpen. Twintig minuten later kon Schet naar de kant, omdat Meeuwsse zijn  elftal moest aanpassen na een rode kaart voor Melle Bruijns. Die liep, notabene op de helft van de tegenstander, tegen een tweede gele kaart aan. Meeuwsse loste het tactisch op door Schet in te ruilen voor Jesse Willems.
,,Je weet dat het dan lastig wordt. Dan komt het op karakter aan. En dat heb ik bij iedereen gezien. Het voetbal was misschien niet mooi, maar er werd door iedereen geknokt”, sprak Meeuwsse later zijn tevredenheid uit. OSV kreeg nog kansen via Mischa Klaver en Jeffrey Gits, maar de ploeg stapte halverwege beteuterd de kleedkamer in omdat de gastheer vlak voor rust wel het net vond. Tom de Lange maakte de 1-0.
Zou HBOK revanche nemen op OSV en de eerste overwinning in 2017 boeken? Tegen tien man moest dat karwei te klaren zijn, maar OSV werkte niet mee. Het zocht de aanval en kreeg na een klein uur de beloning. Met wat mazzel, want arbiter Appel legde de bal op de stip na hands van een tegenstander bij een vrije trap van Bas ter Haak.
 ,,Soms zit het ook eens mee”, oordeelde Meeuwsse. ,,Misschien was de rode kaart voor Melle wel de redding voor ons. We moesten daarna inzakken en HBOK heeft het moeilijk als de ploeg het spel moet maken. Dat bleek ook nu weer.”
Klaver maakte opnieuw geen fout van elf meter: 1-1. In de thuiswedstrijd tegen HBOK had hij ook twee strafschoppen binnengeschoten. OSV kreeg het idee dat er meer te halen viel. Uit een hoekschop belandde de bal in de 72ste minuut uiteindelijk voor de voeten van Gits en de kleine aanvaller zorgde keurig voor de 1-2.
HBOK probeerde het daarna wel, maar het overwicht leverde geen serieuze kans op. Hidde Rozendaal had OSV nog op 1-3 kunnen brengen, maar hij zag een schot op de paal eindigen. ,,Het mag nu niet meer fout gaan. Dit was een echte teamprestatie. Niemand verzaakte”, zei aanvoerder Klaver na de belangrijke zege. ,,We hebben nog een paar puntjes nodig om veilig te zijn’’, stelde Meeuwsse vast. ,,En uiteindelijk draait het daar dit seizoen wel om.”