Accommodatie

Onbekend

Winst in openingsduel

Afgelopen zaterdag begon de Zaterdag 1 aan zijn nieuwe seizoen, in de derde klasse en mocht het thuis opnemen tegen Jong Holland uit Alkmaar. In de afgelopen zomer is onze selectie verbreed door de komst van A-junioren, oud OSV-ers en nieuw bloed die hun weg naar Oostzanerwerf hebben gevonden.

Wij kunnen terug kijken op een goede voorbereiding, elke oefenwedstrijd werd winnend afgesloten tegen tegenstanders van wisselende sterkte. De bekercampagne leverde wisselende resultaten op hetgeen resulteerde dat er geen vervolg in dit toernooi zal zijn.

De volgende spelers mochten starten:

Michel Heeren; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Melle Bruijns, Govert Vogel; Dick Bos, Donny Sijbrands, Dave Sijbrands, Sebastiaan van Loenen; Renco Bakker en Niels Rietvelt. Op de bank zaten: Stephan Guitoneau, Joey de Groot en Melvin Matteman.

Onze bezoekers begonnen iets feller aan de wedstrijd en drukte OSV wat naar achter, maar echt gevaarlijk werd het niet. Na een paar minuten de eerste counter van OSV kant, via Renco die aan de rechterkant van het veld een voorzet gaf maar kon zijn collega spits Niels niet bedienen. Het optisch overwicht bleef voor onze bezoekers, maar in de 11e minuut kon de eerste goal genoteerd worden maar wel in ons voordeel. Een doeltrap van Michel kon door Niels doorgekopt worden en bereikte Dick die alleen op de keeper afging, deze legde af op de meelopende Sebastiaan en de 1-0 was een feit. Niet veel later leek Jong Holland de gelijkmaker te scoren, foutieve opbouw door de defensie leidde de uitbraak in maar Michel wist het schot te keren, de corner die volgde leverde geen gevaar op. OSV kwam direct wel op een 2-0 voorsprong, een lange bal op Renco, deze gebruikte zijn lichaam goed en liet de verdediger kansloos en kon alleen opstomen richting doel en zijn droge schuiver liet de keeper kansloos. Na deze goal kantelde het wedstrijdbeeld, OSV wist elkaar nu makkelijk te vinden en liet de gasten met snelle combinaties de hakken zien. Vele kansen volgden via Dick, Niels en Dave maar vonden met regelmaat de goalie op hun weg die Jong Holland in de race hield. Na een klein half uur, toen de marge veel groter had moeten zijn, wist Jong Holland te scoren. Dave werd gehinderd in zijn één-twee en Jong Holland brak uit, via de linkerzijde kon er een voorzet gegeven worden deze werd door de Jong Holland spits gemist maar achter hem stond nog een bezoeker en die schoot de bal hoog in de touwen. OSV maakte het zichzelf lastiger, maar gelukkig bleef het bij deze ene tegentreffer en OSV ging weer door met mooie combinaties, Dick bleek ongrijpbaar en ging de 16 in, en op de achterlijn liet hij nog 2 man verbouwereerd achter legde de bal terug en Paul schoot hard en hoog in de touwen 3-1.  Hierna werd Donny vervangen door Stephan Guitoneau en ging men vrij snel rusten.

In de tweede helft ging Jong Holland op zoek naar een snelle aansluiting, dit gebeurde niet. In de eerste paar minuten hilarische momenten met doeltrappen die onze 16 niet uit gingen en door de scheidsrechter herhaaldelijk over genomen diende te worden. Jong Holland drukte ons wel naar achter maar gevaarlijk werd het nog niet. Michel reageerde zeer alert bij een snel genomen vrije trap.
Joey komt het laatste half uur te spelen en vervangt de vermoeide Niels. Michel gooit de bal ver het veld in en bereikt Joey, deze zoekt de combinatie met Renco en uiteindelijk schiet Joey de voorzet van Renco tegendraads in maar helaas kon de keeper dit schot keren. Een voorzet van Jong Holland word mooi ingekopt maar scheert langs de juiste kant van ons doel. Een corner van Jong Holland word afgeslagen en komt bij Joey en deze bereikt Dave in de ruimte deze vind Renco en krijgt de bal weer terug, helaas word het schot van Dave gesmoord. In de 25e minuut alsnog de 4-1. Een schot van Dick word door de keeper tot corner verwerkt en uit die corner wist Dick alsnog op schitterende wijze de bal in de goal te krullen. Hierna was het duidelijk dat OSV niet veel meer te duchten zou hebben van onze bezoekers, de keren dat er gevaar ontstond was het Michel die overtuigend zijn doel verder schoon hield.

Al met al een lekkere competitiestart tegen een sportieve tegenstander met een prima scheidsrechter. Volgende week gaan wij naar Kadoelen.