OSV 1

Daan van Dijk (vrije trap)

Mannen, 1, 2e klasse A

7 oktober 2017 14:30

Als een ploeg na een halfuur met 3-0 achterstaat, is het meestal wel gebeurd. Een wonderbaarlijke herrijzenis komt doorgaans alleen in de Bijbel voor.
OSV ging zaterdag op bezoek bij Monnickendam, vooraf tot een van de topploegen in 2A bestempeld. De zwaar gehavende ploeg van Ron van der Velde wilde maar een ding: nieuwe ellende na de afstraffing door Castricum voorkomen. Na 34 minuten stond er echter 3-0 op het scorebord, OSV leek rijp voor de sloop, maar herpakte zich. De inhaalrace stokte bij 3-3, maar een punt was OSV niet gegund. In blessuretijd maakte de thuisploeg toch nog 4-3.
,,Ik kan mijn spelers niets verwijten”, kijkt Van der Velde terug op het spektakelstuk. ,,We misten ons hart van de defensie en er stonden spelers op het veld die niet helemaal fit waren. ,,Ik moest veel veranderen. Afspraak was om de ruimte klein te houden en dat ging eigenlijk best goed.
Tot de 1-0. ,,Een vrije trap van buiten de zestien die er zomaar invliegt. Daarna laten we de bal in de verdediging afpakken en is het 2-0. Terwijl er eigenlijk niets aan de hand was”, vindt Van der Velde over de eerste 34 minuten. Monnickendam prikte er ook nog een derde in en een nieuw debacle leek in de maak. Tot Jesse Willems vrij snel na de 3-0 de 3-1 binnen schoof.
In de rust kreeg OSV de opdracht toch maar meer naar voren te spelen. ,,Dat lukte, maar we scoorden niet”, zegt de oefenmeester van OSV. Van der Velde haalde Ozgur Alpaslan naar de kant, ging met drie verdedigers, vier middenvelders en drie aanvallers spelen. ,,Dat was een risico en Monnickendam kreeg ook een paar hele goede kansen.”
De soms onnavolgbare Jermaine Jeulink hielp OSV terug in de race, met een mooie knal in de bovenhoek. ,,En daarna was Monnickendam het helemaal kwijt.’’ In de slotfase was de sensatie compleet met de gelijkmaker van Daan van Dijk, die 100 procent rendement haalde uit een vrije trap.
,,Tsja, dan staat alles op zijn kop. We speelden prima en kregen nog een uitgelezen kans om zelfs de overwinning te grijpen. Kort voor tijd stond Adil Jamal helemaal vrij voor de keeper. Hij kan aanleggen en schiet. De bal bleef hangen tussen de benen van de doelman van Monnickendam.”
De echte domper volgde in blessuretijd. Monnickendammer De Wolf kon, na een inschattingsfout,  alleen op Marco Keevel af: 4-3 en alles is voor niets geweest.
Met dat laatste is Van der Velde het niet eens. ,,Wat moet je zeggen na afloop? Gaat die bal van Jamal erin, was dat terecht geweest. Nu levert een prachtige inhaalrace uiteindelijk geen punten op, maar wel het besef dat we ook met een gehavende ploeg goed kunnen voetballen. Als we zo blijven voetballen, hoeven we ons geen zorgen te maken.”
Zaterdag speelt OSV thuis om 14.30 uur tegen Arsenal.