64'

Mannen, 1, 2e klasse A

4 november 2017 14:30

Opstelling

Het was even wachten, maar eindelijk heeft OSV ook op eigen veld de eerste punten van het seizoen binnen. De ploeg van Ron van der Velde versloeg zaterdag op een nat sportpark Oostzanerwerf AMVJ met 2-1. De zege had hoger kunnen uitvallen, maar tevredenheid over de eerste zege voor eigen publiek overheerste uiteindelijk.
Beide ploegen waren in de vooral rommelige eerste helft redelijk aan elkaar gewaagd. OSV, dat een week eerder na een serie zware nederlagen een verdiend punt had gepakt bij ZOB, was gevaarlijker. Buiten een schot op de paal van Nicky Roele en een gevaarlijke vrije trap van Hidde Rozendaal kwam de thuisploeg niet in de eerste helft.
AMVJ stelde er weinig tegenover. De ploeg had een week eerder de eerste zege van het seizoen geboekt tegen Blauw-Wit Beursbengels, maar in Amsterdam-Noord liet de ploeg weinig zien. En dat was misschien ook wel de verdienste van OSV, dat weinig ruimte weggaf. “Een compliment voor de ploeg”, vond Van der Velde. ‘’We kregen de goals de laatste weken wel erg gemakkelijk tegen.”
De tweede helft bood iets meer vertier. AMVJ werd gevaarlijk uit een hoekschop. Lucas Hofstra nam, geheel vrijgelaten, de bal ineens op de schoen. Hij richtte iets te hoog.
Van der Velde had in de rust Bruce Carstens ingebracht voor de geblesseerde Jesse Willems. En uitgerekend de invaller kreeg het op zijn heupen. Na ruim een uur won Jermaine Jeulink zijn zoveelste kopduel. Cartens kreeg aan de rechterkant de ruimte en de spits maakte het koel met een harde pegel in de hoek af: 1-0. Twee minuten later konden hij en heel OSV opnieuw juichen. Doelman Rocha trapte, niet voor de eerste keer, slecht uit. De bal belandde voor de voeten van Carstens, die van ver geen seconde treuzelde en het verlaten doel vond: 2-0.
Dat had het thuispubliek dit seizoen nog niet meegemaakt: een voorsprong die uitzicht gaf op drie punten. Rik Smit zag een omhaal maar net naast gaan, waardoor AMVJ toch nog in de wedstrijd bleef. De bezoekers probeerden het wel, namen risico’s. Voor OSV ontstond er ruimte, waar te weinig mee werd gedaan.
Vijf minuten voor tijd vond AMVJ toch het net. Devery Boldewijn stoomde door het centrum op en passeerde de kansloze Marco Keevel: 2-1. En toen werd het toch nog spannend. OSV verdedigde en gokte op de counter, Die leverde in de 90ste minuut ook de 3-1 op. De uitblinkende Carstens legde keurig terug op Roele, maar de treffer vond om onbegrijpelijke redenen geen goedkeuring in de ogen van scheidsrechter Hardeman.
De afgekeurde treffer had geen gevolgen, want OSV trok de eerste thuiszege over de streep. “Dit is inderdaad een belangrijke overwinning”, toonde Van der Velde zich opgelucht. OSV steeg door de zege van plek twaalf naar tien. De ploeg heeft aansluiting met de middenmoot gekregen, maar de verschillen onderin 2A zijn na zeven duels klein.
“Na een paar zware nederlagen is het zaak het team bij elkaar te houden. Die nederlagen waren wel terecht, maar de hoogte ervan zeker niet. Ik heb ze gezegd dat ze bij een overwinning daar twee weken van konden profiteren. Komende zaterdag zijn we vrij. We kunnen in alle rust naar de uitwedstrijd bij Buitenveldert toewerken. Dit ploegie kan echt wel lekker voetballen. En dan komt zo’n zege als geroepen.”