2 - 1

DVVA csv. 1

Mannen, 1, 2e klasse A

3 februari 2018 14:30

Met twee overwinningen en zes punten is OSV de tweede competitiehelft in zaterdag 2A uitstekend begonnen. De ploeg van Ron van der Velde klom door prima zeges in Haarlem op EDO (4-1) en thuis tegen DVVA (2-1) naar de achtste plaats op de ranglijst.
De gezichten stonden zaterdag vrolijk in de kantine van OSV. De ploeg had zich moedig langs DVVA geworsteld en zich daarmee ook enige lucht verschaft in de strijd om klassebehoud.
Waar het gemakzuchtige EDO (winnaar van de eerste periodetitel en daarna alles verloren) direct bij de competitiehervatting met duidelijke cijfers werd afgestraft, had de thuisclub zaterdag meer moeite met het stugge DVVA. De bezoekers waren een week eerder door Buitenveldert op een pak slag (7-2) getrakteerd en waren niet naar sport Oostzanerwerf afgereisd om er een vermakelijke middag van te maken.
OSV miste opnieuw enkele krachten, waardoor Van der Velde moest puzzelen. Mitchell Bijvoet werd de verrassende man in de spits en deed daar zijn werk meer dan behoorlijk. OSV creëerde in de eerste helft de beste kansen. De ploeg zag Hidde Rozendaal bij het eerste gevaarlijke moment de bal net voorlangs glijden. De middenvelder kreeg daarna een geweldige kans op 1-0, maar kopte de bal tegen de onderkant van de lat. In de rebound kreeg Nicky Roele de bal er niet in.
En zoals vaak in het voetbal ging de bal er aan de andere kant wel in. Na 35 minuten raakte Dave Sijbrands in het strafschopgebied ongelukkig een tegenstander en arbiter Haringsma, die goed leidde, gaf wel heel makkelijk een strafschop. Kevin Scholten benutte het buitenkansje voor DVVA, dat verder weinig had laten zien.
Een domper voor OSV, dat even nodig had om bij te komen van de tegenslag. Het venijn zat in de slotfase van de eerste helft. Jermaine Jeulink speelde zich met een mooie actie vrij aan de linkerkant van het veld en vond met zijn prima voorzet de geheel vrijgelaten Nicky Roele: 1-1.
De topscorer van OSV kreeg in blessuretijd de bal nog op een presenteerblaadje van Michtchell Bijvoet, kon vrij uithalen maar vond de voet van DVVA-doelman Spaans in plaats van het net. ,,Die had erin gemoeten”, wist de spits na afloop zelf ook.
OSV maakte ook in de tweede helft de meeste aanspraak op de zege. Kort na de hervatting kreeg Mitchell Bijvoet na een goede aanval een geweldige kopkans, maar hij schampte de bal. Tien minuten later speelde hij zich mooi vrij en dacht hij met een krullend schot wel doel te treffen. Het werd de buitenkant van de paal.
In de 69ste minuut was het wel raak. Rik Smits veroverde de bal op het middenveld, vond de vrije man op links en liep zelf door om de afgemeten voorzet van Paul Denslagen in te koppen. De paal bracht in eerste instantie nog uitkomst voor DVVA, maar Smit vond nog de kracht om de teruggekaatste bal alsnog langs keeper Spaans te koppen: 2-1.
DVVA moest toen wel en probeerde het ook. De ploeg moest het vooral hebben van dode spelmomenten, maar OSV knokte zich naar het einde. De thuisploeg kreeg zelf nog kansen om de zege helemaal veilig te stellen, maar een mooi schot van Hidde Rozendaal eindigde op de lat. Op het moment dat Nicky Roele heel diep in blessuretijd op weg was naar de 3-1, floot Haringsma af. Een beetje flauw, omdat hij toch al veel te lang liet doorspelen.
,,Dit zijn drie belangrijke punten”, concludeerde matchwinnaar Rik Smit. ,,We zijn goed uit de winterstop gekomen met die twee overwinningen. En ik ben heel blij met mijn treffer. Het is mijn eerste dit seizoen. Elke wedstrijd riep ik dat ik er een ging maken. Dat is eindelijk gelukt en het is nog een belangrijke ook.”