Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

17 september 2011 14:30

Scheidsrechter

Schram, S.J.

Puntendeling tegen Wieringermeer Afgelopen zaterdag de eerste ‘topper’ van het seizoen, Wieringermeer kwam op bezoek en had ook de volle winst uit 2 gespeelde wedstrijden. De volgende OSV-ers kwamen in het veld: Michel Heeren; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Darryl Dix, Govert Vogel; Joey de Groot, Donny Sijbrands, Dave Sijbrands, Dick Bos; Jermaine Ristie en Niels Rietvelt. Sebastiaan van Loenen, Melle Bruijns en Cletis Martina zaten op de bank. OSV begon feller aan de strijd dan onze bezoekers, en wilde snel het verschil maken zo leek het. Wij probeerden via de snelle Jermaine aanvallen op te zetten en zodoende gevaar te stichten. Een paar keer glipte Jermaine langs de defensie maar de voortzetting verliep slordig. Ook van afstand werd het doel gezocht, maar de indraaiende bal van Dick belande net naast het doel. Na een kwartier leek het erop dat OSV het verschil ging maken, een uitrap van de keeper werd vrij bizar door een Wieringer hoog teruggebracht en belande voor de voeten van Niels die niet twijfelde en zijn schot werd door de keeper stijlvol gekeerd. Na deze actie lieten de Wieringers van zich horen en werd het eerste schot op Michel gelost maar leverde geen gevaar op. In de 16e minuut kreeg OSV een vrije trap op 30 meter van de goal en deze werd kort en snel genomen en Jermaine nam de bal aan en werd vervolgens gepakt door de keeper. Vanaf de kant dachten wij in eerste instantie aan buitenspel maar de scheidsrechter besloot een penalty toe te kennen. Dit was voor Dave een koud kunstje, 1-0. Dit was voor onze gasten het teken om ook maar te gaan voetballen, en dat ging hen ook goed af. Nu werd OSV langzaam naar achteren gedrukt, en het doel van Michel werd meerdere malen onder vuur genomen. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers op 1-1. Een keurig opgezette aanval via meerdere stations leidde naar de rechterkant van het veld en een schot vanaf randje 16 draaide langs Michel in de verre hoek. Na de 1-1, werd OSV nog twee keer gevaarlijk maar de door Dave gelanceerde Jermaine zag zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal rollen. Vlak voor rust ook nog een gevaarlijk schot van Wieringermeer maar Michel tikte stijlvol over. Met een 1-1 stand gingen beide ploegen aan de thee. In de rust werd Jermaine vervangen door Sebastiaan, OSV leek de gelijkmaker van voor de rust nog niet verwerkt te hebben en Wieringermeer rook kansen en wilde na rust meteen de voorsprong pakken. Eerst kon een voorzet door Michel grabbelend nog onschadelijk gemaakt worden, de rebound werd gelukkig over gekopt. In de 6e minuut een communicatieve fout met grote gevolgen, altijd vervelend 2 spelers met praktisch dezelfde naam. Uiteindelijk belande een bal achter Mischa en voor Michel en de spits van Wieringermeer kon precies tussen beide komen en speelde Michel uit en schoot nog beheerst tussen Govert en Paul de 1-2 binnen. Hierna begon men eerst elkaar allerlei verwijten te maken maar al snel was het besef daar dat we met zijn allen de strijd aan moesten om de punten alsnog binnen te halen. Langzaam begon het wedstrijdbeeld weer te kantelen en begon OSV weer beter te spelen en voerde de druk op. Het duurde nog wel even voordat men weer dicht bij het doel kwam. Eigenlijk vanaf het moment dat Dick hard op doel schoot en zag dat deze door de keeper gekeerd werd begonnen wij weer aan een goal te denken. Een goede aanval opgezet door de net in het veld gekomen Melle, ten faveure van Darryl, ging via Govert en Sebastiaan naar Dave en zijn schot bleef tussen de benen van de keeper caramboleren maar helaas werd de doellijn niet gepasseerd. Even later werd een overtreding op Dick bestraft met een vrije trap, de bal lag op een goede 20 meter van de goal en het was Dick zelf die de bal schitterend over de muur krulde en de keeper kansloos liet, 2-2. OSV kreeg nog wat mogelijkheden uit corners en ook de gasten bleven gevaarlijk. Uiteindelijk kropen we nog door het oog van de naald toen Melle een aanval onschadelijk maakte en uiteindelijk via de borst van Michel de bal gelukkig corner ging. Beide ploegen mochten achteraf blij zijn met de puntendeling en ook wel een terecht resultaat. Volgende week gaan we naar koploper Dindua in Enkhuizen. Ferry

C.V.WIERINGERMEER DEELT PUNTEN MET O.S.V.

Voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen toog Wieringermeer weer naar Amsterdam. Deze keer moest de strijd worden aangegaan met mede koploper OSV.

Dit team, gepromoveerd vanuit de vierde klasse, had net als Wieringermeer een prima start van de competitie met twee overwinningen. Wieringermeer startte de wedstrijd met enkele wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Zaandijk. Tim Zuidhof nam de plaats in van de afwezige Jack Bakker, Hendrik Jan Bandringa begon op linksachter en Thijmen Miedema mocht vanaf het begin de rechtsachter positie innemen. Keeper Martijn de Bruin kreeg deze wedstrijd de kans om zich te bewijzen. OSV heeft een goed voetballende ploeg met zeer snelle spitsen die ook nog eens veelvuldig van positie wisselen. Daarnaast heeft het middenveld veel loopvermogen. Het eerste kwartier was voor de thuisclub. Vooral de zeer snelle centrumspits zorgde voor veel dreiging. Ook in de fysieke duels was OSV vaak de bovenliggende partij. De verdediging onder leiding van de weer sterk spelende Niek Sijm gaf echter geen krimp. Toch kwam OSV in de 16e minuut op voorsprong. Het had hier voor wel de hulp van de zeer matig fluitende scheidsrechter voor nodig. Een duidelijke buitenspel situatie werd door de leidsman weggewuifd, waarna keeper de Bruin de doorgebroken spits ten val bracht: Gele kaart en strafschop. Dit buitenkansje werd dankbaar benut: 1-0. Vanaf dit moment gooide Wieringermeer alle schroom van zich af en begon prima te voetballen. De tegenstander werd wat teruggedrongen op eigen helft en Wieringermeer werd dreigender. In de 23e minuut scheerde een vrije trap nog rakelings over de lat. Een minuut later was het wel raak. Uit een prima aanval bediende Kevin de Bruin de goed mee opgekomen Ko Kempeneers op maat. Zijn schot in de lange hoek gaf de keeper geen schijn van kans: 1-1. Hierna ging de strijd gelijk op en ontstond er een boeiend schouwspel. OSV hanteerde veelvuldig de lange bal, maar het centrale verdedigingsduo Sijm – Brak heerste in de lucht. Na een half uur spelen was het dan ook een steekbal over de grond die gevaar stichtte voor het doel van keeper De Bruin. De schuiver ging net naast. Even later was het aan de andere kant Michael Kune die zijn schot uit de kruising zag getikt en was Kempeneers net niet attent genoeg om de score op te voeren. Vlak voor de rust verzuimde de scheidsrechter de snelle spits van OSV van het veld te sturen wegens natrappen. Hij beloonde de actie slechts met geel. De trainer van de gastheren beoordeelde de overtreding wel op juiste waarde en haalde zijn beste aanvaller van het veld.

Na de rust kwam Wieringermeer sterk uit de kleedkamer. Via goed combinatiespel werd getracht de spitsen te bereiken wat tot enige mogelijkheden leidde. In de 53e minuut viel een vrije trap van Jeroen Brak tussen de verdediging en de keeper van de tegenpartij. Kevin de Bruin maakte handig gebruik van de miscommunicatie bij de gastheren en schoof de bal beheerst in het lege doel: 1-2.

In de fase hierna verzuimde Wieringermeer de voorsprong uit te bouwen. Via goede aanvallen over de flanken zat het geluk echter niet mee. Daarnaast raakten de OSV spelers geïrriteerd. Waarschijnlijk niet gewend om achter te staan werd er veel gemopperd en probeerde men de scheidsrechter te intimideren met duikelpartijen gepaard gaand met luid geschreeuw. In de 80e minuut leverde dit een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. Deze werd onhoudbaar in de kruising geschoten:

2-2.

Het laatste kwartier was volledig voor OSV. Wieringermeer moest alle zeilen bijzetten om een punt uit het vuur te slepen, wat uiteindelijk ook lukte.

Na afloop waren er tevreden gezichten: De toeschouwers hadden een zeer aantrekkelijke wedstrijd gezien en de trainers konden leven met een gelijkspel.

Zaterdag 25 sep. ontvangt Wieringermeer om 14.30 uur IJmuiden op sportpark de Belboei.