Mac-Intosh, H.E.M.

Koploper Dindua verslagen

Afgelopen zaterdag gingen wij met de bus naar Enkhuizen om de koploper Dindua te bestrijden. De volgende OSV-ers kwamen in het veld:

Michel Heeren; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Darryl Dix, Govert Vogel; Sebastiaan van Loenen, Donny Sijbrands, Dave Sijbrands, Dick Bos; Jermaine Ristie en Niels Rietvelt. Melle Bruijns, Joey de Groot en Jordi Rietvelt zaten op de bank.

De warming-up deden we ditmaal zonder Govert die op de toilet opgesloten bleek, daar bleken wij nog niet ‘scherp’,  aan de wedstrijd begon OSV wel meteen fel en liet Dindua niet in het spel komen. In de eerste paar minuten twee schoten op doel, van Donny en Govert en deze misten het doel net. In de 8e minuut konden wij de 0-1 voorsprong noteren. Niels werd gevonden in de ruimte en vanaf de rechterkant gaf hij een voorzet op de inlopende Dave die bal met buitenkant voet de keeper het nakijken gaf. Hierna bleef OSV goed spelen en met snelle combinaties werd de druk hoog gehouden op Dindua. De keeper van Dindua kreeg het druk met vele OSV aanvallen maar goals hoefde hij niet te incasseren. Het duurde ook tot de 25e minuut voordat Michel iets te doen kreeg, dit kwam ook door de zeer alert spelende defensie die al het gevaar wist te neutraliseren. Na een half uur een poging van Dindua om in onze 16 te komen, maar Paul onderschepte en gaf een leep balletje op Dave die op het middenveld liep en meteen Jermaine lanceerde, deze snelde langs de verdediging en trok voor op Niels en deze werd ondersteboven gegleden in het strafschopgebied, penalty. Dave legde aan, maar helaas dook de keeper de juiste hoek in en voorkwam een grotere voorsprong. Even later wilde wij weer een penalty toen Jermaine aardig geblokkeerd werd maar hier weigerde de scheidsrechter voor te fluiten. Vlak voor rust goed storende werk van Jermaine op de defensie van Dindua en via Dick die aflegde op de inlopende Paul, helaas zijn schot zwaaide af. Ook Dave was nog heel dichtbij na een aanval via Niels en Jermaine maar ook deze keer ging de bal net naast. Met een 0-1 stand gingen wij de rust in.

Na rust ging OSV meteen in hetzelfde tempo door, en binnen een minuut werd een corner van Sebastiaan door Niels goed ingekopt maar weer was het de keeper die de winnaar bleek. Maar na 7 minuten werd eindelijk de 0-2 gescoord, weer was een corner van Sebas de inleiding, nu was het Dave die inkopte en weer zat de keeper eraan maar werd de bal niet weggewerkt en belande voor de voeten van Niels, en deze haalde droog uit, 0-2. Vlak hierna mocht Dindua haar eerste corner nemen nadat Darryl het gevaar onschadelijk maakte, maar ook de corner leverde geen gevaar op. Melle kwam in het veld voor Donny. OSV bleef druk houden en het leek een grotere score te gaan worden. Vooral uit de ‘dooie’ momenten van Sebas kwam veel gevaar, eerst een kopbal van Dick die op de vuisten van de keeper kwam en daarna een corner die bij Melle voor de voeten eindigde en zijn schot over zag gaan. De mooiste aanval werd helaas niet beloond met een goal, goed druk zetten van Sebas die de bal heroverde en Jermaine vond en speelde Dave in, deze doet alsof hij schiet maar op Niels passt en ook deze doet het niet zelf en aflegt op de inlopende Dick en zijn schot net naast zag gaan. Hierna werd Jermaine vervangen, die een prima wedstrijd speelde maar om diverse redenen aardig ‘gezocht’ werd door Dindua en met al geel op zak uit bescherming werd gewisseld voor Joey. Niet veel later moest Dave geblesseerd het veld verlaten en kwam ook Jordi nog aan spelen toe.

Langzaam sloop er wat gemakzucht in ons spel en lieten wij Dindua alsnog in de wedstrijd komen. In het laatste kwartier wisselde dus ook het spelbeeld en werden wij naar achteren gedrukt. Eerst een paar corners die nog niet al te gevaarlijk waren, maar in de 35e minuut een vrije trap van ruim 25 meter die prachtig in het kruis verdween, 1-2. Nu kreeg Dindua toch nog hoop en werd het nog een paar keer gevaarlijk. Wij probeerden er nog een paar keer uit te counter maar echt gevaarlijk konden wij niet meer worden. Dindua was nog een keer dichtbij maar de kopbal vanuit een corner belandde recht in de handen van Michel. Hierna vond de scheidsrechter het wel mooi geweest en mocht OSV terecht de drie punten meenemen in de bus, waarvoor wij Bert en Anita bedanken voor het regelen hiervan.

Komende week ontvangen wij Asonia, die ook hoog in de stand te vinden zijn.