2 april 2011 14:30

Scheidsrechter

Wit, N.H. de

3 Punten tegen Zaanlandia

Afgelopen zaterdag kwam Zaanlandia bij ons op bezoek, in de heenwedstrijd hadden wij het de eerste 30 minuten moeilijk. Eens kijken hoe het nu zou verlopen.

Wij misten Joey en Sebastiaan door schorsingen, Stephan en Donny waren geblesseerd en Michael was een weekend afwezig. De volgende spelers betraden even na half 3 het hoofdveld:

Dennis Jansen; Paul Denslagen, Jordi Rietvelt, Erik Oosterhoff, Govert Vogel; Enzo Peters, Melle Bruijns, Dave Sijbrands, Romain Galice; Renco Bakker en Niels Rietvelt. Op de bank zaten Rob Uijtenboogaard en Boy de Wolf en Edo v/d Boom ging vlaggen.

Het opmerkelijk warme weer en daaraan gepaarde stroeve veld maakte het spelen voor beide teams een stuk zwaarder. Dit veranderde niet tijdens de wedstrijd. In het begin had OSV enkele kansen maar het vizier van Renco stond niet goed en ook schoten van afstand van onder meer Melle leidde niet tot goals. Langzaam kwam Zaanlandia ook meer van hun helft, trouwens ook ingeleid door het zeer zwakke spel van OSV. Na 25 minuten lag wel de 1-0 in het net, Renco ging diep op links en zijn voorzet werd door Niels netjes teruggekopt op de inlopende Dave die deze treffer op zich nam. Hierna zwakte het spel nog meer af, en gelukkig konden de toeschouwers in ieder geval van de zon genieten en warmte genieten want wat er getoond werd op het veld was niet best. In de rust werd Erik vervangen door Edo.
Eenzelfde spelbeeld in de tweede helft, een sterker OSV wat weinig creëerde en een Zaanlandia wat op de counter loerde. Na 25 minuten alsnog de 2-0, een inworp op Dave die met Niels de combinatie aanging en vrij voor de keeper laag in wist te schieten. Hierna maakte Melle (wederom bedankt voor het meespelen) plaats voor Boy, nog wel kregen we wat individuele acties te zien maar helaas werden deze te ver doorgevoerd of strandden op de Zaanse defensie. Het leek allemaal op 2-0 uit te gaan draaien, echter in de 40e minuut een voorzet die ietwat van richting werd veranderd zodat Dennis nog moest handelen en de bal overtikte. Niet veel later een voorzet, Dennis komt ver de goal uit en stompte de bal weg maar raakte ook nog een tegenstander, penalty. Deze werd benut en zo werd het in blessuretijd alsnog 2-1. Al met al snel vergeten deze wedstrijd, wel hebben wij genoten van de aansluitende Amsterdamse Avond. Komende zaterdag gaan we naar Fortuna Wormerveer.