9 april 2011 14:30

Scheidsrechter

Eenennaam, J. van

Geen misstap in Wormerveer.

Afgelopen zaterdag de voorlaatste wedstrijd tegen Fortuna Wormerveer, hier mochten wij geen misstap maken in de strijd om de titel. In de wetenschap dat Fortuna thuis een zeer lastige opponent bleek mochten wij deze strijd niet onderschatten.

De volgende spelers reisden af naar Wormerveer:

Dennis Jansen; Paul Denslagen, Jordi Rietvelt, Erik Oosterhoff, Govert Vogel; Joey de Groot, Romain Galice, Dave Sijbrands, Sebastiaan van Loenen; Renco Bakker en Niels Rietvelt. Op de bank zaten Enzo Peters, Edo v/d Boom en Michael Hemminga die tevens in de eerste helft de vlag uitstekend bediende.

Al snel werd duidelijk dat onze mannen snel korte metten wilden maken met Fortuna. De eerste mogelijkheid in de de 1e minuut trof nog geen doel, maar bij de tweede aanval  was het wel raak. Renco werd aangespeeld en bediende Niels die op de 16 stond en deze stuurde Sebastiaan de 16 in en wist in de korte hoek de keeper te verschalken.  Even later leek Sebastiaan meteen de 2-0 aan te tekenen maar helaas toen hij oog in oog met de keeper stond was zijn poging te hoog. Even later een mooie aanval, Erik werd op rechts de diepte ingestuurd en leverde een strakke voorzet af, helaas kopte Niels net over de lat. Hierna speelden wij enige minuten met 10 man omdat Dave een bloedneus opliep, het leverde weinig paniek op. In de 20e minuut kwam de terechte 2-0 op het bord, goed druk zetten van Niels op de laatste man leverde hem balbezit op en met 4 man tegen 1 was het uiteindelijk Renco die goed uitgespeelde aanval afwerkte. Ook Fortuna probeerde te voetballen en dat lieten wij toe tot aan onze 16, maar bij een van deze pogingen was het Jordi die resoluut onderschepte en meteen Joey inspeelde, deze gaf een schitterende crosspass op Niels die buitenspel omzeilde en alleen op de keeper afging en koeltjes de 3-0 scoorde. Niet veel later verslikte Jordi zich en zijn kopbal werd door een Fortunees op de pantoffel genomen en de 1-3 was een feit. OSV kreeg nog meerdere kansen maar wist de score niet te vergroten. Na 35 minuten een counter van Fortuna hetgeen resulteerde in een 1 tegen 1 situatie met Dennis en deze pareerde de bal om verder risico te vermijden een lange bal naar voren op Renco die een blokduel met de ver uitgelopen keeper aanging met als resultaat dat Renco de bal rustig in het lege doel kon schuiven, 1-4 waarbij de credits naar onze keeper konden gaan. Het was nu wel duidelijk dat wij nog weinig te duchten zouden krijgen van onze gastheren. Op slag van rust mooi kort combinatiespel tussen Dave en Romain, en deze gaf een mooie steekbal op Renco die zijn schot op de keeper zag stuiten maar in de rebound alsnog de 1-5 in wist te schieten. Hiermee gingen wij ook de rust in.

In de rust maakten Niels en Sebastiaan plaats voor Michael en Enzo. Na rust een een zeer eentonig beeld, een veel beter OSV dat gemakkelijk de dubbele cijfers kon halen. Maar de meeste aanvallen werden te ver doorgevoerd, en in plaats van egoïsme gunden wij elkaar te veel de goal waardoor de goalie van Fortuna vaak winnaar werd. Met nog 10 minuten te spelen werd Renco vervangen door Edo. In deze periode wist Michael alsnog een hattrick te scoren in 3 identieke aanvallen, na goede combinaties werd de defensie van Fortuna open gereten en buitenspel omzeild. Eerst werd Joey op deze wijze de diepte ingestuurd en de volgende twee aanvallen gingen via Edo en Michael was degene die 3 keer vrijstaand kon intikken. Een zeer eenzijdige wedstrijd die trouwens prima geleid werd door een attent fluitende scheidsrechter.

De komende weken zijn wij vrij en proberen wat oefenpotjes te regelen. En dan is 7 mei de climax tegen onze buren Sporting Noord.