3 - 2

OSV 1

Mannen Zaterdag standaard, 1, 4e klasse B

11 september 2010

Afgelopen zaterdag ging onze Zaterdag 1 naar PSZ, volgens velen bij PSZ was dit meteen een duel tussen de twee titelkandidaten. Wij hebben inderdaad een behoorlijke versterkte selectie in vergelijking met voorgaand seizoen. Diverse spelers kwamen over van de zondagafdeling en ook enkele speler kwamen over van grote buurman DWV. De oefenperiode toonde dan ook aan dat wij zeker voor de bovenste plaatsen mee moeten gaan doen. De opstelling: Dennis Jansen; Govert Vogel, Paul Denslagen, Erik Oosterhoff, Stephan Guitoneau; Joey de Groot, Dave Sijbrands, Sebastiaan van Loenen, Niels Rietveld; Renco Bakker, Michael Hemminga In de beginperiode wat aftasten van beide ploegen op het overigens zware veld. Na 7 minuten de eerste mogelijkheid voor de gastheren maar Dennis wist de laag ingeschoten bal met de voeten te keren. OSV gooide hierna de schroom van zich af en kwam steeds beter in de wedstrijd en liet de gasten zien dat wij hier voor de overwinning kwamen. Toch was het PSZ die de voorsprong nam, bij een uitbraak stapte Erik, maar niet iedereen was even attent en de PSZ aanvaller kon alleen op Dennis afgaan en prikte de bal in de verre hoek. Geen paniek onze kansen zouden spoedig volgen. Bijna was het Renco die een terugspeelbal tot goal promoveerde, echter stuiterde de bal net over het lege goal. Even later wist Renco een mooi opgezette aanval helaas niet tot goal te promoveren en zijn kopbal ging over de goal.Later, een prachtige pass van Dave en nu wist Renco de goal te maken, door rustig in te schieten. De strijd werd naarmate de helft duurde feller en vervelender, dit resulteerde in onze ogen twee ten onrechte gegeven kaarten aan Erik en Stephan. De 1-1 zou tot de rust stand houden, echter het aantal spelers aan beide zijde werd tot 10 gereduceerd. Wat er precies op slag van rust plaats vond is mij nog steeds onduidelijk maar Govert en de nummer 3 van PSZ konden vervroegd gaan douchen. Geprikkeld kwamen wij naar buiten, op jacht naar de overwinning. Helaas keken wij al snel tegen een achterstand aan, een corner werd prachtig bij de eerste paal ingekopt. Lang keken wij niet tegen deze stand aan, vanaf de aftrap werd een goede aanval opgezet tussen Niels Joey en uiteindelijk Dave die een prima voorzet gaf en Renco kon de 2-2 tegendraads inkoppen. Hierna raakte de keeper van PSZ geblesseerd en OSV probeerde hier van te profiteren door op goal te schieten echter het schot van Dave leek erin tegaan, helaas net over. Na de keeperwissel werd deze goalie ook nog getest maar helaas stond hij enkele keren in de weg. OSV kreeg nog enkele goeie kansen op de overwinning, vlak voor tijd leek Enzo te worden die bij de eerste paal de 2-3 zou intikken. Ook deze mogelijkheid ging net naast. In de 45ste minuut kregen wij alsnog de deksel op ons neus toen een prachtig schot van 30 meter over Dennis de kruising in zeilde. Helaas konden we de gelijkmaker in de laatste minuten niet meer forceren, die wel degelijk verdiend was. Teleurgesteld gingen we richting OSV, dan maar volgende week tegen Meervogels de eerste punten binnenhalen. Ferry Dirksen