1 oktober 2011 14:30

Scheidsrechter

Aanholt, R.T.T.M van

Overwinning op Asonia

Afgelopen zaterdag kwam Asonia uit Andijk op bezoek, een middenmotor zolang je daarover kan spreken in deze fase van de competitie. Op de bank kregen wij versterking van Donny Reusink, die als pupil van de week mee mocht kijken hoe het er bij de Zaterdag 1 aan toe gaat op een wedstrijddag. Hij zag de volgende OSV-ers het veld inkomen:

Michel Heeren; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Darryl Dix, Govert Vogel; Joey de Groot, Donny Sijbrands, Dave Sijbrands, Dick Bos; Jermaine Ristie en Niels Rietvelt. Melle Bruijns, Stephan Guitoneau en Jordi Rietvelt zaten op de bank.

Onder het genot van een heerlijke nazomer zon begon OSV rustig aan de wedstrijd en drukte Asonia langzaam naar achter, na een kleine tien minuten was de eerste kans voor OSV. Een vrije trap van Donny bereikte Dave bij de tweede paal en deze kopte terug op de inlopende Dick die prima inkopte maar helaas werd deze op stijlvolle wijze door de keeper van Asonia gepakt. OSV bleef de druk houden maar echt gevaarlijk konden wij niet worden, Joey probeerde nog op kunstzinnige wijze de keeper te verrassen, maar dit werd doorzien. Ook Dick schoot vanuit een moeilijke hoek nog op doel maar helaas werd alleen het zijnet geraakt. Na 20 minuten was Asonia dichtbij een treffer, een crosspass kwam bij de spits terecht die redelijk vrijstaand met de borst de bal meenam, hij kwam niet goed uit en oog in oog met Michel werd zijn inzet door Michel opgevangen. Hierna zakte het niveau en ook het tempo van de wedstrijd, OSV wilde velen malen met crosspasses elkaar bereiken, maar dat ging niet zuiver waardoor de ballen of uit gingen of een prooi werd voor Asonia. Na een half uur eindelijk weer een goed opgezette aanval via de opkomende Paul, zijn voorzet werd door Niels net naast gekopt. Hierna weer een poging van Asonia, maar de inzet werd door Mischa onschadelijk gemaakt en een corner veroorzaakte, deze spelhervatting leverde voor ons geen gevaar op. Even later mocht OSV een corner nemen via Paul, deze werd door Dave wel benut en zijn kopbal bracht de stand op 1-0. De aftrap werd meteen een prooi voor Jermaine deze snelde langs de defensie en trok de bal voor op Niels maar helaas was daar een verdediger die nog een corner kon veroorzaken, maar deze poging leverde ook niets op. Langzaam ging de wedstrijd richting rust, Asonia probeerde nog een keer maar nu was het Paul die dit gevaar onschadelijk maakte en ook OSV deed nog een paar pogingen. Vlak voor rust nog een vrije trap op een mooie positie, Dick achter de bal en had iets moois in gedachte helaas strandde de poging in de muur. Nu vond de scheidsrechter het mooi en konden beide ploeg naar de kleedkamer om zichzelf op te frissen voor het tweede bedrijf.

Uit de kleedkamer gekomen was het OSV die nu snel de wedstrijd wilde beslissen, in de eerste paar minuten twee kopballen, eerst was het Paul die de bal niet lekker raakte en later was het Niels die 2-0 leek in te koppen maar zijn poging eindigde tegen de paal. In de 50ste minuut werd de marge dan toch vergroot, voorzet Paul en Dave gaat onder de bal door maar Niels liep daar nog achter en kopte vanaf de achterlijn de bal over de keeper en het was Dave die het laatste duwtje gaf en de 2-0 was een feit. OSV bleef gas geven en leek snel ook de derde treffer te maken, maar de samenwerking tussen Dave en Dick stichtte een hoop gevaar en de uiteindelijke inzet werd door de keeper over getikt. Na een uur spelen werd de 3-0 gemaakt, en wel op prachtige wijze. Een weggewerkte bal door Asonia belandde uiteindelijk voor de voeten van Niels, deze zag de keeper iets te ver voor zijn goal staan en met een prachtige ingehouden stift vanaf 25 meter verdween de bal hoog in de touwen. Hierna mocht Melle Donny vervangen. Met de 3-0 stand werd OSV ietwat gemakzuchtig. Dit werd snel door Asonia afgestraft, zij combineerde gemakkelijk langs diverse OSV-ers en een prachtig steekballetje achter de defensie werd meteen langs de uitlopende Michel geschoven, 3-1. Deze treffer leidde geen ommekeer in, OSV ging weer op zoek om de marge ter vergroten, diverse pogingen van Melle en Dick werden niet omgezet tot goals. Met nog 20 minuten te spelen werd een corner van Jermaine door Dick ingekopt en via de binnenkant van de paal lag de 4-1 in het net. Twee minuten later was ook de 5-1 gemaakt, Paul maakte een poging tot een aanval onschadelijk en speelde Dave in, deze zag dat Jermaine de ruimte indook en bediende hem. Nu soleerde Jermaine langs een paar man in de zestien en betrok Niels ook nog even in zijn actie, hierdoor kwamen diverse Asonia spelers op het verkeerde been en schoof Jermaine rustig de bal binnen.

Stephan en Jordi kwamen Dick en Mischa vervangen, en in het laatste kwartier leek OSV hierdoor de score uit te breidden. Maar goede voorzetten van Joey en Paul werden helaas niet meer benut. Joey leek ook nog te gaan scoren na een prima actie van Jermaine maar helaas werd de bal net weggetikt. Ook Asonia kwam nog heel dichtbij een treffer, een speler kon langs de zijlijn opstomen en mocht richting 16 gaan en deze droge schuiver ging langs Michel en via de paal kwam de bal weer het veld in en werd hierna door Govert en Darryl onschadelijk gemaakt. In de laatste paar minuten vonden beide teams het wel prima zo en bleef de 5-1 als eindstand staan. Volgende week mogen wij naar Hoorn om bij Hollandia proberen de punten weg te halen.