Knetsch, J.

Vervelende wedstrijd maar 3 punten

Afgelopen zaterdag mochten wij naar Hoorn om bij Hollandia te spelen, zij stonden laag in de middenmoot, na een ietwat rommelige voorbereiding kwamen de volgende spelers het veld op:

Michel Heeren; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Melle Bruijns, Govert Vogel; Sebastiaan van Loenen, Donny Sijbrands, Dave Sijbrands, Dick Bos; Jermaine Ristie en Niels Rietvelt. Joey de Groot, Jordi Rietvelt en Renco Bakker zaten op de bank.

OSV probeerde zoals gewoonlijk snel druk te zetten en de tegenstander te overrompelen met een snelle treffer. In de openingsfase leidde een vrije trap van Donny meteen gevaar in, hij vond het hoofd van Sebastiaan en deze kopte net over. Na 7 minuten werd de score geopend, dit gebeurde op hilarische wijze. Hollandia probeerde rustig op te bouwen maar werd verstoord door jagende OSV-ers, een verdediger wilde terugspelen op de keeper maar plaatste de bal rustig in de verre hoek buiten bereik van de goalie en de 0-1 rolde langzaam in het net. OSV bleef doorgaan en wilde snel een definitieve afstand nemen. Een voorzet van Dick op het hoofd van Niels en deze zocht de verre hoek maar de keeper wist op goede wijze de bal tot corner te verwerken. Af en toe probeerde Hollandia ook onze 16 te zoeken maar slechts een enkele keer kwam men in de buurt, de defensie speelde oplettend en hielden de aanvallers onder controle. In de 20ste minuut wist Dave een poging van Hollandia te stoppen en ging via de linkerflank zijn geluk zoeken, meerdere duels wist hij te winnen en ter hoogte van de 16 zocht hij Niels en kreeg snel de bal weer terug en werd meteen ondersteboven gelopen. De scheidsrechter twijfelde geen moment en wees resoluut naar de stip, deze penalty werd benut door Niels en met een 0-2 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Snel weer scoren en de punten zouden voor rust al in de tas zitten. Niels scoorde op aangeven van Jermaine de 0-3 maar werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Hierna werd het op het veld wat onvriendelijker en ook begon de scheidsrechter de controle langzaam te verliezen. Dit kwam het spel natuurlijk niet ten goede en werd het wat drukker op de OSV helft. Michel was tot dusverre nog niet echt in actie gekomen op wat terugspeelballen na. OSV probeerde nu via de vaak opkomende Paul de spitsen te bedienen, helaas de goede combinaties en voorzetten werden vaker onderschept door de verdediging. Niels was nog een keer heel dichtbij met het hoofd maar zag zijn inzet door een verdediger tot corner gekopt worden. Enkele minuten voor rust een uitbraak van Hollandia over de linkerkant en de voorzet werd tot 1-2 gepromoveerd ondanks het vlagsignaal van Jeroen dat de scorende speler buitenspel stond. Voor rust nog twee mogelijkheden van OSV maar de marge kon niet worden vergroot.

In de rust werd Mischa vervangen door Jordi, en werd duidelijk dat we feller en sneller dienden te spelen om Hollandia niet de kans te geven dat zij zichzelf weer in de wedstrijd kon vechten. Nadat Hollandia een corner had genomen wist Dave deze te onderscheppen en Jermaine te bereiken, deze snelde langs de verdediging maar zijn schot ging over. Al snel hierna stond de wedstrijd op z’n kop, Govert speelde iets te kort terug op Michel en deze wilde wegwerken maar schoot op de inlopende spits, de bal ging als een vuurpijl en belande voor voeten van de spits en met het lege goal voor ogen probeerde Michel met een sliding de gelijkmaker te voorkomen maar raakte slechts de spits. De scheidsrechter greep meteen naar de achterzak en wees ook naar de stip, rood voor Michel en een penalty tegen. Dick trok de handschoenen aan en ging wel naar de juiste hoek maar de gelijkmaker was een feit, 2-2. Lang hoefde OSV niet in ondertal te spelen, want nadat een verdediger een bal wegsloeg kreeg hij voor de 2e maal geel en mocht ook douchen. Een lage vrije trap van Donny kwam bij Govert maar zijn inzet ging net naast. Nu kon de wedstrijd alle kanten op, OSV de beter voetballende ploeg, met kansjes voor Sebastiaan en Jermaine, tegen een Hollandia dat alle middelen gebruikte om ook de wedstrijd te winnen. De gastheren waren het dichts bij een treffer, eerst een schot dat via de handen van Dick op de kruising kwam en de rebound werd naast geschoten. Hierna liet OSV zich weer gelden, eerst een vrije trap van Donny die door Sebas naast gekopt werd en even later wist Dave door te koppen en kon Sebas op de keeper afgaan, hij passeerde deze, echter liepen Sebas en Jermaine elkaar in de weg waardoor de gelijke stand bleef staan. De laatste 20 minuten mochten wij tegen 9 spelen. Ondanks dit overtal kwam Hollandia weer dichtbij Dick, maar de inzet werd gestopt en vrijwel direct werd Jermaine gelanceerd en zocht het doel te hoog. Inmiddels moest Dave geblesseerd het veld verlaten en mocht Joey erin. OSV bleef op zoek naar de punten, een voorzet van Sebas werd niet goed weggewerkt en de bal viel tussen de keeper en Jermaine, met de inzet van Jermaine raakte hij bal en keeper wat weer aanleiding was voor een vervelende discussie tussen diverse spelers en daar hadden wij er al genoeg van gezien gedurende de wedstrijd. Uit de corner die nog wel aan ons toegekend werd werden wij weer gevaarlijk maar de inzet van Govert werd van de lijn gekopt. Even later kon alles wat OSV was toch juichen, een verre inworp van Govert kwam bij Jermaine, deze had vrije doortocht richting keeper en in plaats van zelf het geluk te zoeken legde hij af op de meelopende Niels en deze schoof koeltjes binnen, 2-3. Hierna mocht Hollandia ook nog met 8 man verder in de laatste minuten van de wedstrijd. Echter gebeurde er vrij weinig meer waardoor OSV de 3 punten mee kon nemen na een enerverende wedstrijd.

Hierna kon men zich in eigen kantine richten op het bierfeest en na deze overwinning smaakte het zeker lekker. Komende week komt AFC’34 op bezoek.