OSV 45+1

2e klasse B

16 november 2019 14:30

De Volewijckers 45+2 – Osv 45+1 2-3.

Vandaag stond er voor OSV 45+1 een beladen wedstrijd op het programma. Dit veteranenteam is naar Osv gekomen omdat er bij de overgang van DVC Buiksloot naar de Volewijckers kwaad bloed is gezet bij dit team. Dit team bestaat uit allemaal oud DWV`ers en zij waren het niet eens met de gang van zaken. OSV was het beste alternatief en op deze manier werd het team ook van vers OSV-bloed voorzien. Bij het team van de Volewijckers spelen een hoop mensen die een rol hebben gespeeld bij deze procedure. Osv was dus erg gebrand op een goed resultaat.

Gelukkig werd de soep niet zo  heet gegeten als dat hij werd opgediend, al waren er wel wat ongemakkelijke momenten langs de lijn waarbij er in klare taal werd verteld hoe  de vork in de steel zat. Gedurende de eerste helft hielden beide partijen elkaar goed in evenwicht. De Volewijckers kwamen op  een wat gelukkige wijze op 1-0 en dit was tevens de ruststand.

Na de rust begon Osv goed aan de tweede helft en had al snel het betere van het spel. Met het mes tussen de tanden werd er gestreden om iedere meter en de Volewijckers hadden moeite met deze onverschrokken houding. De wisseling van scheidsrechter deed de wedstrijd ook veel goed. Deze floot een prima tweede helft en  nam de juiste beslissingen. Osv had al snel het betere van het spel  en liep terecht uit naar 1-3. De strijd en het gif dat aan de dag werd gelegd had zeker te maken met de lading van deze wedstrijd en dit bracht Osv de dik verdiende overwinning. Dat de Volewijckers nog op 2-3 kwamen mocht de pret niet drukken.

Na het laatste fluitsignaal deed de grensrechter van Osv een vreugdedans van enkele minuten en kon het overwinningsfeest beginnen. In de kleedkamer had Sjoerd(bedankt Sjoerd) voor een goed gevulde biobak met drinken gezorgd waardoor het lang duurde voordat iedereen boven was. Uiteindelijk en uiteraard won Osv ook de derde helft en kwam een heerlijke voetbalmiddag tot een goed einde.