Groot, F. de

Periodekampioen

Afgelopen zaterdag mochten wij naar Geuzen Middenmeer om daar de eerste periode veilig te gaan stellen, een punt was voldoende om deze in bezit te krijgen. De volgende OSV-ers kwamen het veld in:

Tom Schindeler; Melle Bruijns, Jordi Rietvelt, Stephan Guitoneau, Govert Vogel; Joey de Groot, Donny Sijbrands, Niels Rietvelt, Dick Bos; Renco Bakker en Jermaine Ristie; Melvin Matteman, Sebastiaan van Loenen en Dave Sijbrands zaten op de bank.

Vanaf het begin was het duidelijk dat OSV snel afstand wilde nemen van Geuzen, dit leidde in de openingsfase tot grote kansen. Eerst was het Renco die in de draai Jermaine vond en deze wilde Renco in stelling brengen maar helaas kwam er nog net een verdediger tussen, bij de tweede kans was het de goed opkomende Melle die een prima voorzet afleverde maar helaas ging de kopbal van Jermaine buiten bereik van de keeper net naast. Nadat Joey een duel won op het middenveld bediende hij Melle die goed de vrije ruimte indook en een voorzet gaf op Renco, deze legde de bal af op de inlopende Niels die uiteindelijk de score leek te openen, zijn eerste inzet werd nog geblokkeerd en in de rebound rolde de bal net voorlangs. Binnen het kwartier was de voorsprong een feit, en het werd meteen een hele comfortabele. In de 13e minuut was het Melle die ver op de helft van Geuzen een duel won en niet twijfelde en een perfecte steekpass op Jermaine gaf, deze snelde tussen twee verdedigers en tikte de bal langs de uitlopende keeper, 0-1. Na de aftrap dacht Geuzen rustig aan de opbouw te beginnen, het was een totaal verkeerde pass die door Jermaine onderschept werd deze hield nog even twee verdedigers bezig en zo kon Joey over de hele vrije rechterkant opstomen, op het juiste moment gaf Jermaine een blinde pass naar de rechterkant en kwam perfect uit bij Joey die niet twijfelfde en vanaf de hoek van de 16 meter heerlijk hard uithaalde en zo de keeper passeerde in de korte hoek, 0-2.

Gesteund door deze voorsprong ging OSV wat slordiger spelen en volgde een periode waarin Geuzen wat meer onze helft ging bezoeken, hieruit volgde ook kansen. Eerst wist Melle en kopbal uit een voorzet tot corner te koppen uit deze corner belande bij de aanvoerder die van buiten de 16 prachtig op doel schoot en buiten bereik van Tom op de paal spatte. Matig opbouwen van Tom, die Melle wilde inspelen kwam bij een Geuzenaar terecht en zijn inzet belande ver naast het doel. Na een half uur was er weer een mooie aanval van OSV te zien, rustig opbouwen van Melle op Joey, deze had de tijd en gaf een strakke crosspass op Jermaine die bediende de opkomende Dick en zijn voorzet werd niet goed geraakt door inkomende OSV-ers. Renco kreeg nog twee goede kansen tot scoren, eerst werd hij door Donny ingespeeld en op zijn bekende wijze ging Renco alleen op de keeper af en zijn inzet werd tot corner getikt door de keeper, even later was het een vrije trap van Donny die door Renco net over werd gekopt. Vlak voor rust leek Geuzen alsnog de aansluiting te vinden, een corner belandde bij de eerste paal en de inzet werd gekeerd door Tom die zich in de baan van het schot gooide. Met een 0-2 voorsprong werd er gerust.

Na rust wilde OSV snel een definitieve afstand nemen, Niels die Renco de diepte instuurde, deze had nog wel last van twee verdedigers maar die was hij de baas en zijn indraaiende bal belande ook op de paal. Ook Geuzen ging op zoek naar een goal, na hun aanval zagen zij de inzet voorlangs gaan. Maar in de 5e minuut was Jermaine die een bal oppakte op de middenlijn, hij stoomde op en had de mogelijkheid om zowel Niels als Renco in te spelen, echter koos hij om zelf door te gaan en dit resulteerde in een schot van een kleine 20 meter die hoog tegen de touwen vloog, 0-3. Niet veel later kon de 0-4 genoteerd worden, OSV was rustig bezig aan de opbouw toen Dick de bal kwam halen op de middenlijn en tegen Govert zei dat hij de ruimte in moest, dat advies werd opgevolgd en de pass van Dick was perfect en kwam bij Govert terecht die nu alleen op de keeper afging en rustig de bal in de verre hoek schoof. Hierna mocht Sebastiaan het veld inkomen voor Renco. Na een kwartier kregen wij een vrije trap op 5 meter van de goal nadat een terugspeelbal door de keeper werd opgepakt, altijd leuke situaties maar vaak volgt er geen goal en nu ook niet, de bal belande tegen de muur van spelers op de doellijn en werd weggewerkt, deze bal belande bij Melle die niet twijfelde en snoeihard uithaalde deze ging via de binnenkant van de paal het veld weer in en bij Jermaine kwam deze wilde afleggen op de inlopende Niels maar helaas kon de keeper zich net op tijd op de bal storten. Melvin mocht het laatste kwart van de wedstrijd nog spelen te koste van Stephan. Ook in deze fase hadden er nog meerde goals kunnen vallen voor beide partijen, het was Tom die een paar keer op miraculeuze wijze de goal schoon hield al was het beide keren niet nodig omdat er sprake was van buitenspel. Met nog een kwartier op de klok kwam de vijfde OSV treffer, een corner van Jermaine werd hard ingekopt door Dick, echter vond hij de keeper op zijn weg en de terugkomende bal kopte hij voor op Niels en deze dook naar beneden om de lage bal in te koppen en slaagde daarin, 0-5. Ook Dick was nog op zoek naar een treffer, hij leek hierin te gaan slagen toen hij ook langs de keeper ging maar op kolderieke wijze al struikelend de bal niet meer kon toucheren om de bal over de lijn te drukken. In de laatste minuten van de wedstrijd was het slotakkoord voor Jermaine, hij pikte de bal op halverwege het veld lanceerde zichzelf en liet iedereen zijn hielen zien en oog in oog met de keeper tikte hij de 0-6 langs de goalie.

Met deze eindstand werd het tijd voor een klein feestje in de kantine om de periodetitel te vieren, waar sponsor Mitchell een zanger had geregeld en het nog wel een tijdje gezellig bleef mede door de gunstige uitslagen van onze concurrenten. Volgende week komt Zaandijk op bezoek.