12 november 2011 14:30

Scheidsrechter

Groot, L.C.S. de

Heerlijke overwinning op ZCFC

Afgelopen zaterdag de belangrijke wedstrijd bij ZCFC, de gastheren moesten winnen om in ieder geval het gat met ons te verkleinen. Onder het genot van een heerlijk zonnetje begonnen de volgende OSV-ers aan de strijd.

Tom Schindeler; Paul Denslagen, Jordi Rietvelt, Mischa Klaver, Govert Vogel; Melle Bruijns, Niels Rietvelt, Dave Sijbrands, Dick Bos; Renco Bakker en Jermaine Ristie; Joey de Groot, Sebastiaan van Loenen en Donny Sijbrands zaten op de bank.

Vanaf de aftrap liet ZCFC merken dat het geen gemakkelijke middag zou worden, we werden meteen onder druk gezet en dat waren wij deze competitie nog niet gewend. In de eerste minuten kregen we 2 corners tegen waarbij het gevaar kwam van de lengte van de ZCFC-ers. Uiteindelijk leverde deze mogelijkheden wel gevaar op maar geen goals. Ook bij de opbouw zette ZCFC vroeg druk en kwamen we wel in gevaar, zeker op het moment toen de opbouw verkeerd ging en ZCFC overnam en de bal in de 16 bracht en een van onze verdedigers de bal met de hand schampte riep ZCFC om een penalty maar de scheidsrechter vond dit niet nodig. Wij kwamen maar sporadisch over de middenlijn, het eerste OSV momentje kwam van Renco, deze werd de diepte in gestuurd en gebruikte zijn lichaam goed om de verdediger van zich af te zetten maar kreeg de bal niet onder controle om zijn aaval verder te vervolgen. ZCFC bleef de bovenliggende ploeg en bij een goede combinatie waarbij Paul werd uitgekapt in de 16 leek de weg vrij naar Tom, echter produceerde men slechts een rollertje die door Tom rustig werd opgepakt. Hierna weer een OSV counter, een diepe bal van Jordi op Dick die langs zijn directe tegenstander snelde en meteen voorgaf maar helaas belande de bal achter de goal. Na wederom een onzuivere opbouw kon ZCFC overnemen en besloot hun geluk te beproeven met een afstandsschot, deze werd door Tom goed gepakt. Hierna bleef de druk toenemen maar de OSV defensie was hier inmiddels op berekend en hield men tegen op de rand 16, men probeerde het nogmaals van afstand maar deze poging ging net over het doel van Tom. Na deze hectische 10 minuten begon OSV zich meer in de wedstrijd te vechten en kregen wij ook onze eerste doelpoging, Renco werd bediend en hield zijn tegenstander van zich af en kaatste terug op Jermaine en zijn schot ging enkele meters naast het doel. Langzaam schoof OSV nu op en begon zich er een mooie wedstrijd te ontstaan waarbij wij het technische gedeelte en ZCFC het fysieke gedeelte op zich nam. Na een snelle inworp van Melle op Dave, kon Dave de 16 in gaan, eerst werd hij gehinderd maar vocht zich langs zijn man en zijn doelpoging werd door de keeper tot corner gewerkt. Uit deze corner kon Renco helaas niet inkoppen. Bij een indraaiende vrije trap kopt Melle op doel maar zag deze naast het doel verdwijnen. Bij het op en neer gaande spelbeeld was het voor iedereen noodzaak om zeer geconcentreerd te blijven spelen en dit gebeurde ook, bij de ZCFC aanvallen stond de defensie vanaf nu zeer solide te spelen en wist het meeste gevaar te verijdelen. Halverwege de eerste helft werden de rollen omgedraaid en was en kreeg ZCFC meer moeite met ons en vooral de snelle Jermaine was een handenbinder. Na een overtreding op Jermaine mocht Dick een vrije trap nemen, hij leek de bal voor te geven maar gaf een lage strakke pass op de inlopende Niels en deze raakte de bal heerlijk en krulde de bal over de keeper via onderkant lat de goal in, 0-1. Er volgde nog een schitterende aanval over meerdere schijven maar helaas kon Jermaine niet goed uithalen. Nadat Melle de ruimte indook gaf hij mooie voorzet op Renco en die kon niet krachtig genoeg koppen om de marge te vergroten. Op slag van rust een heerlijke solo van Dick die meerdere ZCFC-ers achter zich liet, maar alleen voor de keeper wist hij deze niet te passeren.

Na de rust probeerde ZCFC meteen de gelijkmaker te forceren, maar wederom was een schot van afstand een prooi voor Tom. Het spelbeeld van voor de rust bleef gehanteerd, veel duels tussen twee gretige ploegen die streden voor iedere meter, voor de neutrale toeschouwer een heerlijke wedstrijd. Bij een vrije trap van ZCFC moest Tom naar de hoek om deze bal zijn doel uit te slaan en ook in de rebound was de verdediging daar om op te ruimen. Het fel spelende OSV liet ZCFC weinig ruimte om aanvallen op te bouwen en bij een onderschepping op het middenveld was het Niels de opkomende Melle inspeelde deze lanceerde direct Jermaine die langs zijn verdediger snelde en alleen op de goal afging en de keeper droogjes passeerde, 0-2. Grote vreugde hierna en misschien wat verslapping want nu kreeg ZCFC meteen een grote kans, een voorzet buiten bereik van Tom werd voor een leeg goal hoog over geschoten. Dave werd vervangen voor Donny, vlak hierna een goede kopkans voor Jermaine na een voorzet van Melle. Na een goede actie van Dick langs de zijlijn en trok terug op Jermaine, zijn schot in de korte hoek werd door de goalie gepakt. In het laatste kwartier kwamen Joey en Sebas nog in het veld voor Renco en Dick. ZCFC begon nog aan een offensief, maar de diverse schoten misten precisie en belanden op het dak van de kantine. Verder heerste de OSV defensie en gaf men niets meer weg. Na 52 minuten vond de scheidsrechter het genoeg en kon men de drie punten in de tas doen.

Ik moet het hele team een compliment maken voor de wijze waarop men heeft gespeeld en gestreden en uiteindelijk de terechte overwinning heeft behaald. Ook wil ik Ron de Groot nog bedanken voor het etentje dat wij afgelopen dinsdag in voorbereiding op deze kraker hebben gekregen. Volgende week mogen wij naar Ijmuiden.

Ferry
***************************************************************************************************************
ZCFC 1 verloor thuis met 2-0 en toch speelde het een goede wedstrijd

Weer was het een mooie voetbalmiddag, geen wind, zonnig, goed veld, maar nu verloor ZCFC met 2-0 van koploper OSV, dat effectiever voetbalde en waarmaakte dat het koploper was. Er viel dus weinig af te dingen op deze overwinning. ZCFC speelde behoorlijk, was veel aan de bal,maar OSV heeft een goed georganiseerde verdediging, een sterk middenveld en in ieder geval een heel goede snelle spits, die één handicap heeft, nl. hij speelt op het veld zo vaak toneel dat een scheidsrechter hem na een paar minuten niet serieus neemt. Maar hij was wel gevaarlijk. Natuurlijk had ZCFC wel kansen, maar die waar op de vingers van een hand te tellen, maar ze werde helaas niet benut. ZCFC trad aan met Pim Wiersma op het doel(verving de geschorste Simeon den Uijl)Martin Kaper, Dennis Wilson, Yordi Vink en Maurits Groenhoff,achter, midden Bart Wijdemans, Arko Roepert, en Björn Keetbaas, en voor Rob de Jonge, Lucas Wijkstra en Kevin Roos. Afwezig: Yordi Kat, Remco Hartog, Tom van Splunteren. Het eerst doelpunt van OSV was een beauty: vlak onder de lat. ZCFC moet voorlopig zich richten op plaats 2, en volgende week weer opnieuw laten zien dat het tot de beste teams van deze 3e klasse behoort in Enkhuizen tegen Dindua.