22 oktober 2011 14:30

Ook 3 punten tegen AFC'34

Afgelopen zaterdag ontvingen wij AFC’34, de rode lantaarn drager uit de competitie. Er waren nogal wat spelerswisselingen als gevolg van blessures en een schorsing. Ook vandaag werden wij weer versterkt met een pupil van de week, deze week was het Nassim Achekar uit de E2. De volgende OSV-ers kwamen het veld in:

Tom Schindeler; Melle Bruijns, Jordi Rietvelt, Stephan Guitoneau, Govert Vogel; Joey de Groot, Donny Sijbrands, Dick Bos, Sebastiaan van Loenen; Renco Bakker en Niels Rietvelt. Jermaine Ristie en Mischa Klaver zaten op de bank.

In principe moest het een makkelijke wedstrijd worden, koploper tegen nummer laatst maar zoals wel vaker blijkt gaat het natuurlijk niet automatisch. Zoals gewoonlijk ging OSV op zoek naar een snelle treffer en wederom werd deze ook weer gemaakt. Er was eigenlijk nog niet veel gebeurd toen Sebastiaan halverwege de AFC helft werd gevloerd. Dick mocht aanleggen vanaf de linkerflank en zijn indraaiende bal werd door Stephan bij de 2e paal ingekopt, 1-0. Hierna oogde het of OSV dacht dat de wedstrijd al gespeeld was. Dit gold echter niet voor AFC, zij wilden nog wel wat van de middag maken en kropen uit hun schulp. Eerst werd het doel van Tom te hoog gezocht en later een corner die uiteindelijk prooi werd voor Tom. Na een kwartier weer een OSV moment, een lange bal op Renco die zoals gewoonlijk zijn lichaam sterk gebruikte en zo langs de verdediger kwam en alleen voor de keeper kwam maar zag zijn schot op de benen van de keeper eindigen.

Een snel genomen vrije trap van AFC leidde een nieuwe fase in waarin de bezoekers meerdere kansjes zouden krijgen, eerst werd de vrije trap wegens buitenspel afgevlagd, een afgeslagen OSV corner wat een uitbraak opleverde en de voorzet net over het doel van Tom vloog. Niet veel later een hard en laag schot wat door Tom ternauwernood tot corner gekeerd kon worden, maar halverwege de eerste helft werd de bal van Dick afgepakt op het middenveld en met een paar snelle passes werd de defensie opengereten en de teruggetrokken bal werd buiten de 16 in de lange hoek naast Tom geplaatst, 1-1. Dit was het teken voor OSV om weer wat geconcentreerder en zuiverder te gaan spelen, eerst een goede actie van Niels die zijn poging vanaf links net over de lat zag draaien, daarna was het Donny die Renco de 16 in stuurde maar Renco moest te veel naar de zijkant uitwijken en kon niet meer doen dan de bal terugleggen maar ook dit leidde tot niets. AFC bleef ook nog meedoen en een prachtige steekpass sneed door de defensie maar was gelukkig net te hard zodat de aanvaller hier ook niets mee kon doen. Na goed een half uur spelen was het een dribbel van Dick die meerdere speler liet staan en met een listig steekballetje vond hij Renco die vrije doorgang had en hard en hoog uithaalde, 2-1. Na de aftrap was het goed doorjagen van Niels die de verdediger de bal afsnoepte en alleen op de keeper afging en de meelopende Renco bereikte en deze wachtte nog even maar uiteindelijk zette hij wel de 3-1 op het bord. Vlak voor rust was het Joey die aardig doorjaagde en zo de bal in bezit kreeg en op de middenlijn de bal onder druk nog in bezit hield, hij kreeg wat ruimte en haalde van grote afstand uit en zag de bal op de lat eindigen. Met een comfortabele 3-1 gingen wij rusten, Renco mocht gaan douchen en werd door Jermaine vervangen.

Na rust was de eerste actie voor de snelle en behendige Jermaine die een corner uit zijn solo haalde, deze corner werd ver teruggespeeld op Donny maar zijn schot ging hoog over. Ook AFC kwam weer heel dichtbij een goal, een indraaiende vrije trap werd ingekopt maar voor ons aan de goede kant van de paal. Hierna was het OSV wat verder op zoek ging naar goals, 2 schoten van Joey mistten precisie. Hierna volgde een fase waarin weinig kansen gecreëerd werden en de tijd rustig wegtikte. Mischa kwam Stephan vervangen. In de 25e minuut pakte Joey halverwege de bal af en speelt Dick in, deze vind Niels die goed wegdraait en Jermaine aanspeelt deze gaat weer de combinatie met Dick en Donny en zo komen we gestaag richting 16 ook Sebastiaan word gezocht en deze speelt Jermaine weer aan die in de 16 laag de keeper passeert, 4-1. Vlak hierna mocht AFC met 10 man verder. OSV kreeg nu nog aardig wat kansen maar schoten van Sebastiaan mochten het net niet vinden, mede door toedoen van de AFC keeper. Ook AFC verscheen nog een keer bij Tom maar de inzet werd door Tom naast het doel gekeken. De inzetten van Niels, Jermaine en Dick konden de score ook niet vergroten en zo kwam er een einde aan deze wedstrijd. Volgende week naar Geuzen Middenmeer, en hebben wij aan een punt genoeg om de eerste periode veilig te stellen.