Gouveia-Pereira, R.

Accommodatie

Onbekend

Punten uit Den Helder

Afgelopen zaterdag, de laatste wedstrijd voor de winterstop, gingen wij naar Den Helder. Na een busreis van 5 kwartier arriveerden wij op het winderige sportpark. De volgende OSV-ers kwamen het veld op:

Michel Heeren; Paul Denslagen, Jordi Rietvelt, Daryl Dix, Govert Vogel; Joey de Groot, Mischa Klaver, Dave Sijbrands, Dick Bos; Niels Rietvelt en Jermaine Ristie; Melle Bruijns, Renco Bakker en Donny Sijbrands zaten op de bank.

Gesteund door de straffe wind en de wil om de koploper punten af te snoepen, begon HCSC feller en drukten OSV naar achter. Niet dat het veel gevaar opleverde maar het was wel een teken dat wij het wel lastig zouden krijgen. Mede door het felle spel van HCSC werden wij vroeg gestoord in de opbouw en verliepen de combinaties stroperig doordat er altijd wel een Helders voetje de bal wist te beroeren. De keren dat wij elkaar wel soepel wisten te vinden leverde dat wel gevaar op. In de 8e minuut leek het erop dat wij weer een snelle voorsprong zouden aantekenen, een inworp van Govert op eigen helft bereikte Niels, deze draaide handig weg op de middenlijn en gaf een prima pass op Jermaine die alleen op de keeper af kon gaan echter wachtte hij iets te lang met vuren zodat er alsnog een verdediger zijn voet tegen de bal en Jermaine kon zetten met een corner als gevolg. De Helderse ploeg was gewaarschuwd voor onze counter, even later wist Jordi een aanval te onderbreken en gaf een heerlijke strakke pass over grote afstand op Jermaine, deze verloor in eerste instantie het duel maar wist te heroveren en stuurde de opkomende Paul de diepte in, zijn voorzet kwam bij Niels maar mede gehinderd door de wind kon hij er geen goed vervolg aan geven. Na een klein kwartier kreeg Michel voor het eerst echt wat te doen, HCSC mocht vanaf 25 meter een vrije trap nemen maar deze belandde recht in de handen van Michel. Hierna bleef het een spel dat HCSC optisch sterker leek maar zich stuk liep op onze defensie en OSV zijn kansen afwachtte. In de 21e minuut kwam er weer zo’n kans, Jermaine werd aangespeeld bij de zijlijn, hij wurmt zich langs zijn man en dook de vrije ruimte in en leverde een prima voorzet af die door Niels tegendraads werd ingekopt en de keeper kansloos liet, 0-1. HCSC kwam vrijwel direct met een antwoord, zij sneden door de defensie en kwamen de 16 in, uiteindelijk wierp Michel zich op de bal. Langzaam ging het bij OSV ook wat meer lopen en combinaties verliepen soepeler. Na een goed half uur een onderschepping van onze defensie, een strakke pass op Jermaine die zich in de middencirckel bevond, hij hield zijn man even bezig zodat Mischa het gat in kon duiken en Mischa bediende Niels, in plaats van voor eigen succes te gaan gaf hij een diagonale pass op de opgekomen Jermaine en deze schoot laag in de korte hoek de 0-2 tegen de touwen. Gesterkt door deze voorsprong kantelde het wedstrijdbeeld, OSV ging zich meer begeven op de Helderse helft. In de 40e minuut en solo van Dick over de linkerkant, hij hield twee man bezig en kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en over de achterlijn liep hij de 16 binnen trok de bal goed terug op Jermaine die meteen uithaalde en via een helders been de keeper kansloos liet, 0-3. Met deze voorsprong gingen wij richting thee.

Na de rust een feller OSV, wat meteen resulteerde in een corner maar deze leverde niets op. Nu stichtte het vroege jagen op de HCSC defensie gevaar, een verkeerde breedtepass kwam zo in de voeten van Jermaine die vanaf rand 16 de vrijheid werd geboden om de 0-4 om de keeper heen te krullen. Dit leek de genadeklap na 2 minuten in de tweede helft, in korte tijd volgde nog twee goede OSV kansen, maar eigen succes had de voorkeur boven het zoeken naar de vrijstaande man. Hierna deed HCSC nog van zich spreken. Na 10 minuten namen zij een vrije trap vanaf 20 meter zeer snel, de defensie stond even niet op te letten en het schot werd nog wel door Michel gekeerd maar belandde de bal voor de voeten van een vrijstaande speler en deze scoorde de 1-4 simpel. Hierna volgde een dubbele wissel, Niels en Dave maakten plaats voor Renco en Melle. De gastheren probeerden na hun goal een verder vervolg te zoeken, met als gevolg veel ruimte voor OSV uitbraken. Na 20 minuten leek Melle de 1-5 te gaan maken, hij werd de diepte ingestuurd en gehinderd door 2 verdedigers kwam hij er toch langs nu was de keeper het laatste obstakel ook daar vocht hij zich langs maar had helaas geen controle meer over de bal en danig gehinderd door een sliding werd het een corner. Hierna volgden nog meerdere uitbraken via Renco en Jermaine met als resultaat diverse corners. Hierna ging HCSC weer de druk op voeren om goals te forceren, nu moesten Jordi en Daryl aan de bak en dezen wisten vaak het gevaar onschadelijk te maken. In de 20 minuut werd een voorzet in een keer uit de lucht hard op doel geschoten maar eindigde op de dijbenen van Dick. Ook wat schoten van Helderse kant werden door Michel gekeerd en ook een rebound eindigde hard op de paal. Donny mocht Dick nog vervangen. Met nog 10 minuten op de klok werd het nog even spannend, een slippertje achterin met als gevolg dat Jordi in de 16 moest opvangen met als resultaat een penalty, deze werd benut 2-4. HCSC geloofde nog wel in een stuntje maar de geboden vrijheid voor de OSV-ers werd niet optimaal benut, pas in de laatste minuut werd hier nog wel gebruik van gemaakt. Een goed opgezette aanval via Paul en Jermaine waarbij Paul de ruimte indook en een prima voorzet op Renco gaf en deze zette de 2-5 eindstand op het bord.

Hierna volgde een gezellige busreis terug naar Oostzanerwerf waarbij de spelers en meegekomen supporters genoten van de aanwezige drank. Dan danken wij Bert en Anita voor het regelen van de bus. Volgende week spelen wij een oefenwedstrijd tegen Castricum.