Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

21 januari 2012 14:30

Scheidsrechter

Selier, B.S.

Afgelopen zaterdag, de start van de tweede seizoenshelft en meteen de topper uit bij Jong Holland de nummer 2 uit de competitie. Zij waren gebrand om de nederlaag uit de eerste speelronde te wraken. De volgende OSV-ers traden op een zeer winderig speelveld aan:

Michel Heeren; Paul Denslagen, Jordi Rietvelt, Daryl Dix, Govert Vogel; Melle Bruijns, Mischa Klaver, Dave Sijbrands, Dick Bos; Niels Rietvelt en Jermaine Ristie; Renco Bakker, Donny Sijbrands en A-junioor Donny Reugenbrink zaten op de bank.

Vanaf het eerste fluitsignaal bleek het duidelijk dat beide teams voor de winst zouden gaan. Een felle start onder leiding van een jonge en goede scheidsrechter. De eerste actie kwam van OSV kant, een verre inworp van Govert en Niels die handig wegdraait en alle vrijheid kreeg om een goede voorzet af te leveren maar wist helaas niemand te bereiken. Als antwoord hierop wist Jong Holland na een lange bal hun voorsten te bereiken, echter produceerde men een slap schot dat door Michel opgeraapt kon worden. Vlak hierna nog een vrije trap van Jermaine die gevaarlijk indraaide maar door de Alkmaarders werd weggewerkt. De eerste fase van de wedstrijd was OSV wel de bovenliggende ploeg, over het algemeen kon men elkaar gemakkelijk vinden en moest Jong Holland meerdere keren hard ingrijpen met als resultaat snelle gele kaarten voor wat verdedigers. Na een verre uittrap van de Jong Holland keeper die bij Michel belandde kon Michel, tegen wind in, wel Jermaine bereiken, deze passeerde zijn directe tegenstander en snelde richting 16. In eerste instantie leek hij zijn actie te ver door te voeren maar hield balbezit en passeerde nog 2 spelers en passte breed op Melle die rustig de 0-1 in kon schuiven.

Dit was het teken voor Jong Holland om zelf wat opportunistisch te gaan spelen en hun lange bal begon hun spelers ook makkelijker te bereiken. In de 20e minuut leek de gelijkmaker op het bord te komen, na wederom een lange bal leek de defensie deze te onderscheppen en weer een aanval te gaan opbouwen echter belandde de bal bij een Jong Holland speler en deze schoot van een meter of 25 op doel, doordat deze via de rug van Jordi ging kreeg de bal een rare curve en leek in de kruising te eindigen echter was het prachtige redding van Michel die de gelijkmaker voorkwam. Niet veel later een gevaarlijk indraaiende vrije trap die door Michel gemist werd en daardoor de inlopende speler in verwarring bracht en tot ieders opluchting zag men de bal net langs de paal gaan. OSV probeerde hierna weer het spel naar zich toe te trekken, maar dit ging moeizaam omdat Jong Holland fel op de OSV-ers zat. Na 22 minuten een vrije trap van Paul, die deze indraaide en Melle schampte de bal met het achterhoofd en deze verdween ook net langs de paal. Na een half uur een goede opbouw aan OSV kant via Dave, Mischa en Jordi en het was Jordi die Jermaine lanceerde. Deze snelde langs zijn tegenstander en ging de 16 in, daar had hij nog last van een verdediger en de keeper. Zijn actie op de achterlijn ging nog wel langs de verdediger maar in zeer moeilijke positie strandde hij op de keeper. Hierna was het weer een fase waarin Jong Holland OSV naar achter drukte, over het algemeen werd het gevaar in het centrum gestopt door Jordi en Darryl. In de 38e minuut een lange bal naar de rechterkant van Jong Holland, Govert leek in te grijpen maar gleed weg waardoor deze speler alle tijd had een goede voorzet te produceren en deze werd ook tegen de touwen gelopen, 1-1. Met deze stand gingen we ook rusten.

De tweede helft begon met een strijd op het middenveld en het duurde lang voordat er echt gevaarlijke situaties ontstonden bij beide goals. Tot aan de 58e minuut was het rustig maar daarna kreeg het publiek een ware thriller te zien. Het begon met een Jong Holland actie op onze achterlijn waarin Mischa moest ingrijpen ten koste van geel. De indraaiende vrije trap was een prooi voor Jordi die meteen Niels in de diepte aanspeelde, deze zag alle ruimte op links bij Dick. Dick snelde richting de 16 van Jong Holland en werd uiteindelijk door 3 man gestopt en kreeg de vrije trap mee. Hij mocht zelf aanleggen en de van grote afstand leek deze de kruising in te draaien maar werd fraai uit de goal geslagen door de keeper. Voordat de corner genomen werd snel Renco erin voor Melle. Uit deze corner van Jermaine kopte Paul in, en deze werd al dan niet achter de lijn door een speler met de arm gestopt. Resultaat penalty en een rode kaart. De penalty werd helaas door Niels hoog over geschoten. Een paar minuten later leek het of Niels meteen revanche zou nemen door een vrije trap van Dave in te koppen maar helaas ging deze ook net voorlangs. Hierna ging Jong Holland weer op zoek naar onze goal en een schot belandde in het zijnet, meteen volgde er weer een OSV aanval en nadat Niels vrij kwam in de 16 zag hij zijn inzet op de benen van de keeper eindigen. Nu was het weer Jong Holland dat opkwam, deze werd vlak voor de 16 gestopt door Mischa die zijn tegenstander met een lichte overtreding wist te stoppen. Echter vond de scheidsrechter dit zwaar genoeg om hiervoor de 2e gele kaart te tonen, het werd helemaal zuur toen deze vrije trap door de muur van richting veranderd werd en Michel kansloos liet, 2-1. De achterstand duurde niet lang en in de 76e minuut was de opbouw van Jordi die Dave bereikte en deze meteen Renco de diepte instuurde, zijn voorzet werd door Jermaine gemiste maar hierachter stond Niels nog en deze schoof de 2-2 in het net. In het laatste kwartier kregen de irritaties en frustraties en stevige charges de overhand en lag het spel vaak stil, af en toe volgden er nog hachelijke situaties op beide helften. Donny kwam de leeg gespeelde Dave nog vervangen. Uiteindelijk trok Jong Holland aan het langste eind, in de 89e minuut stond hun spits met de rug naar Michels’ goal, en deze beproefde zijn geluk door in de draai via het been van Govert de bal over Michel heen te krullen en net onder de lat zagen wij de 3-2 in het net vallen. In de daarop volgende 5 minuten een laatste OSV offensief maar helaas konden wij geen punt meer uit de strijd slepen, en verloren we Jordi ook nog, die met een directe rode kaart het toneel mocht verlaten.

Volgende week ontvangen wij Kadoelen en zullen we weer voor de 3 punten moeten strijden. Ik wil Donny van de A1 nog bedanken voor het meegaan naar deze topper.