Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

25 februari 2012 14:30

Scheidsrechter

Broekhof, M.N.A.

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd op het programma tegen cv Wieringermeer. Thuis hadden wij 2-2 gespeeld tegen deze fysiek sterke tegenstander. Het was een wedstrijd die we destijds ook hadden kunnen verliezen dus we wisten dat het een moeilijke middag zou kunnen worden.

Wieringermeer is een van de verre uitwedstrijden waarvoor wederom een bus was geregeld. Kwart voor 1 vertrokken we vanaf de dijk om half 2 op sportpark de Belboei aan te komen. Wat gelijk opviel was de slechte staat van het veld. Aangezien wij een ploeg zijn die het graag voetballend wil oplossen was dit niet direct een voordeel. Na de warming up zouden de volgende 11 spelers het veld in komen: Michel, Govert, Darryl, Mischa, Melle, Sebas, Donny, Dave, Joey, Renco en Niels. Romain, Enzo, Jermaine en Tom namen plaats op de bank. Jordi, Paul en Dick waren vandaag niet aanwezig vanwege uiteenlopende redenen.

Over de eerste helft kunnen wij vrij kort zijn. Wieringermeer beperkte zich vooral tot verdedigen en leek niet echt te willen voetballen. OSV probeerde het wel, maar mede door het vrij statische spel en slechte veld kwam OSV niet echt tot kansen. De verdediging van Wieringermeer stond in die periode goed en als OSV dan toch leek door te breken dan was daar altijd nog de vlagger die wel erg vaak zijn vlag omhoog stak.

Hoe anders was de tweede helft. Wieringermeer leek wat omzettingen te hebben gedaan, waardoor het meer aan voetballen toekwam, en liet zien vandaag de 3 punten op het eigen sportpark te willen houden. Dit hield automatisch in dat OSV meer ruimte kreeg om het doel van de tegenstander onder vuur te nemen. In de eerste 5 minduten na rust was OSV dicht bij de 0-1. Dave kreeg nog de grootste kans toen hij na een een-twee met Niels alleen voor de keeper verscheen. De goede keeper van Wieringermeer kwam echter als winnaar uit de bus. Toch zou de 0-1 er komen. Na een afgeslagen OSV aanval kwam de bal bij Melle terecht. Melle speelde Niels in die naar de rechterkant was uitgeweken. Niels passeerde zijn tegenstander en leverde een afgemeten voorzet af op de geheel vrijstaande Renco. Voor Renco was het een eenvoudig klusje om zijn 9de van het seizoen te maken.

Wie dacht dat de wedstrijd was gespeeld kwam bedrogen uit. Het spel bleef op en neer golven en beide teams kregen mogelijkheden om de score uit te breiden danwel op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk werd het het laatste. De rechtsbuiten van Wieringermeer kreeg de bal aangespeeld in de hoek op de helft van OSV. Ondanks dat hij tegenover Govert en Enzo stond wist hij toch als winnaar uit de bus te komen. Hij gooide de bal hoog voor de pot waar de spits van Wieringermeer de bal op mooie wijze achter Michel wist te koppen.

Toch zou het niet veel later alweer 1-2 staan. Slecht uitverdedigen van OSV leek balbezit voor Wieringermeer op te leveren. Mischa was echter niet van plan de bal in te leveren en wist de bal in het bezit van OSV te houden. Hij stuurde vervolgens Renco weg die vanaf eigen helft vrije doortocht had richting de keeper van Wieringermeer. Renco wist uiteindelijk de bal op schitterende wijze in het doel van Wieringermeer te krijgen. Renco wachtte tot het allerlaatste moment om de bal vervolgens over de keeper heen te stiften, 1-2.

Zaak voor OSV was om de wedstrijd uit te spelen en zo de kostbare punten mee te nemen naar Amsterdam. Wieringermeer ging alles of niets spelen wat resulteerde in veel lange ballen naar voren. Veel gevaar leverde dit niet op. Het was echter een onoplettendheid in de OSV verdediging die de 2-2 van Wieringermeer inleidde. Een lange bal gedragen door de wind viel dit keer wel achter de verdediging. De spits van Wieringermeer was wel alert en ging er vandoor over links. Hij gaf een voorzet op zijn collega die wienig moeite had om de 2-2 aan te tekenen. Dit was toch wel een kleine domper omdat de wedstrijd al bijna ten einde was. OSV liet zich echter niet van de wijs brengen en ging in het kleine beetje wat nog resteerde op zoek naar de winnende treffer.

Deze zou er uiteindelijk nog komen ook. Niels kreeg de bal aangespeeld op de helft van Wieringermeer en zag Enzo de diepte ingaan. De steekbal van Niels had Enzo alleen voor de keeper kunnen zetten als Enzo niet zou worden vastgehouden door zijn tegenstander. De scheidsrechter was dit ook niet ontgaan en gaf een vrije trap aan OSV op de rand van de 16 meter. Dave ontfermde zich over de bal en wist de bal op mooie wijze over de muur te tillen en de keeper kansloos te laten, 2-3.

OSV zou deze voorsprong niet meer uit handen geven en wist zo de 3 punten mee te nemen in de bus naar Amsterdam.

Al met al was het een zware wedstrijd waarbij OSV als de terechte winnaar uit de bus zou komen. Volgende week wederom een verre uitwedstrijd waar wij met de bus heen zullen gaan. Wij mogen het in Andijk opnemen tegen Asonia. De eerste wedstrijd was geeindigd in een 5-1 overwinning. We zullen echter weer de volle 90 minuten geconcentreerd moeten blijven om de 3 punten mee te nemen richting OSV.

Niels

C.V. WIERINGERMEER VERLIEST NIPT VAN OSV.

Na een, vanwege het winterse weer, gedwongen rustperiode ontving Wieringermeer het amsterdamse OSV op sportcomplex de Belboei. In de uitwedstrijd werd er nog om de koppositie gestreden, wat uiteindelijk in een puntendeling (2-2) eindigde. OSV staat nu tweede op de ranglijst, terwijl Wieringermeer is afgezakt naar een verdienstelijke vijfde plaats.
Wieringermeer startte weer met eerste keeper Niek Jenema onder de lat. Volledig hersteld na een sleutelbeenbreuk op 1 oktober jl. tegen Sporting Noord maakte hij een goed debuut. Hier tegen over stond het gemis van vier basis spelers. Kees van de Vrie en de gebroeders Bakker zijn geblesseerd terwijl Niek Sijm in een ski oord vertoefd.
Dit gaf een aantal spelers van het tweede elftal een mooie kans om aan te tonen dat ze goede vervangers kunnen zijn. Om 14.30 uur floot scheidrechter Broekhof voor de aftrap en startten beide ploegen op een dramatisch slecht veld.
De eerste tien minuten had OSV een optisch overwicht. Tot echte kansen kwam het echter niet. De reusachtige spits werd goed bespeeld door voorstopper Jeroen Brak. Ook de vleugelverdedigers Maarten Jasperse en Thijmen Miedema speelden gecontroleerd.
De paar keer dat de tegenstander wel gevaarlijk doorbrak, kwam keeper Jenema zeer goed uit zijn doel. Wieringermeer speelde agressief. Er werd op de helft van de tegenstander al goed gestoord. Hierdoor en door het slechte veld werd het combineren bij de tegenstander bemoeilijkt. Hierdoor kon Wieringermeer veelvuldig de bal onderscheppen en werd het in de eerste helft enkele malen dreigend. Na een kwartier werd Kevin de Bruin bij een uitbraak onreglementair afgestopt, net buiten het strafschop gebied. Zijn vrije trap ging echter hoog over. Het meeste gevaar van de bezoekers kwam voort uit enkele corners. De achterhoede, onder leiding van Hendrik Jan Bandringa, wist toch de brilstand tot aan de rust te behouden.
Na de rust trok OSV steeds meer het initiatief naar zich toe. Toch was het de Bruin die de score had kunnen openen. Op een voorzet van Tim Zuidhof nam hij de bal prachtig aan maar zijn schot hobbelde ongelukkig naast. In deze fase van de wedstrijd begon Wieringermeer wat slordiger te spelen. Er werd teveel onnodig balverlies geleden op het middenveld, wat de tegenstander sterker maakte. In de 50e minuut werd spits Bakker geheel vrijstaand voor de keeper aangespeeld. Zijn intikker bracht OSV op een tot dan toe verdiende 0-1 voorsprong. Hierna toonde Wieringermeer mentale veerkracht. Het deed er een schepje boven op wat enkele minuten later bijna de gelijkmaker opleverde. Een goede voorzet van Kempeneers werd net naast gekopt door de Bruin. In de 57e minuut was het wel raak. Bas Zuidhof werd op rechts weggestuurd en zijn voorzet werd prachtig ingekopt door de goed mee opgekomen Mark de Jager 1-1. Drie minuten later lag de bal alweer in het andere net. Het was weer spits Bakker die bij het ontbreken van rugdekking in de achterhoede, vanaf eigen helft een vrije doortocht kreeg naar het doel van Jenema en beheerst afrondde: 1-2. De thuisploeg liet ook nu het hoofd niet zakken en probeerde weer de gelijkmaker te forceren. Bij OSV was het beste er ook wat vanaf, hetgeen nogal wat onderlinge irritatie in het veld gaf. Een kwartier voor tijd profiteerde Wieringermeer van onoplettendheid in de achterste linie van de gasten. Een lange bal van Bandringa bereikte Kempeneers die in een vloeiende beweging de Bruin bediende: 2-2. Helaas was dit niet voldoende om een punt aan de wedstrijd over te houden. Vijf minuten voor tijd liet arbiter Broekhof zich foppen door een schwalbe van een aanvaller van OSV. De vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd akelig langzaam door Sijbrands in de hoek gemikt: 2-3. In de laatste minuut wisten Jasperse en  de Jager nog bijna te profiteren van zwak ingrijpen van de OSV keeper. Bij de eerste rolde de bal via de keeper over de achterlijn en de Jager schoot uit de hoekschop rakelings over de kruising.
Zo bleef Wieringermeer met lege handen achter, maar heeft het naar vermogen een prima prestatie geleverd.
Zaterdag 3 maart speelt Wieringermeer weer een thuiswedstrijd. Dan wordt Sporting Noord om 14.30 uur op de Belboei ontvangen.