Accommodatie

Onbekend

Na vorige week een ATV opgenomen te hebben mocht De3 vandaag aantreden tegen WVHEDW 9. Gezien de stand zou dit voor leken een makkie moeten betekenen. Echter is W een ploeg waar De3 niet graag tegen speelt. Dat hoeft nog niet eens aan W te liggen, maar door wat voor reden dan ook loopt het dan niet.

Vandaag waren er 15 spelers aanwezig om het tegendeel te bewijzen. Andy kampte nog met knieklachten, Friso was onderweg vanuit Oostenrijk, Marvin had een vrije dag opgenomen en Michiel zijn zoon behaalde zijn B-diploma. De opstelling, waarmee we begonnen was Danoe; Remmet, Lennard, Jan, Dolf; Pascal, Frank, Arne, Richard; Albert en Joris. OP het bankie begonnen Sander, Kees, Wouter en Niels.

De3 begon wel aardig, we lieten het balletje lekker rondgaan en hadden het meeste balbezit. Kansen waren er in de beginfase niet en de tegenstander liet ons lekker ons gang gaan. Maar in de eerste de beste tegenstoot was het wel gelijk raak. We werkten de bal niet voldoende weg en met enig geluk had de spits vrij baan om de 0-1 binnen te schieten. Daarna begon het weer. Het mopperen. Gelukkig niet zo als in de uitwedstrijd, maar plots leek iedereen weer van slag. Totaal onnodig, want we wisten dat onze kansen toch wel zouden komen. Het duurde dan ook niet lang tot de gelijkmaker. Arne nam een vrije trap, Albert kopte terug en Joris kon via de binnenkant van de paal binnenkoppen, 1-1.

Het werd een open wedstrijd. Joris was dichtbij de 2-1, maar zag zijn schot via de bovenkant van de lat over gaan. W viel wel aan, maar tot mogelijkheden kwamen zij niet echt. Een enkele hoekschop wisten ze er nog wel uit te halen. Uit een van die hoekschoppen werd Richard al koppend in de mangel genomen. Richard hoofdpijn, maar zijn tegenstander met een gescheurde wenkbrauw was er iets slechter aan toe. W moest zodoende verder zonder grensrechter. Dit kwam ons niet verkeerd uit, want al snel wist Jan Albert te bereiken en die rondde met een lob over de doelman de 2-1 af. De gasten vonden het buitenspel, maar ja, dat is moeilijk aan te geven zonder grensrechter. Met de 2-1 gingen beide ploegen de rust in.

Na rust een aantal omzettingen. Remmet, Pascal, Dolf en Richard werden allen vervangen. W ging iets oppurtunistischer spelen. Zodoende kwam er voor De3 meer ruimte, maar werd onze verdediging ook regelmatig op de proef gesteld. Het duel werd wat feller. Vooral van onze zijde en de gasten vonden dit logischerwijs niet prettig. Het wachten was op een doelpunt en die viel pas halverwege de tweede helft. W viel aan en De3 kon via een snelle uitbraak doeltreffend worden. Een combinatie van 3 passes bracht Joris alleen voor de doelman en hij faalde niet, 3-1.

Dan verwacht je, dat De3 met al haar routine zo'n wedstrijdje rustig uittikt, maar we gingen gewoon door met enkele onnodige overtredingen maken. Dit resulteerde in vrije trappen, waar je ze liever niet ziet als doelman, maar gelukkig werden deze niet omgezet in doelpunten. Joris had vandaag dan al twee maal gescoord, In zijn jacht op een hattrick schoot hij ook in de tweede helft verwoestend tegen het houtwerk. Dit keer via de onderkant terug het veld in. Maar zijn kansen zouden nog wel komen.

Frank zette een van hem bekende rush in vanaf eigen helft en werd pas in de 16 gestopt. Wel met een overtreding, dus strafschop. Normaal een klusje voor Albert, maar nu eiste Joris de bal op. Moet je niet doen dacht Albert, maar hij legde zich hier maar bij neer. Zwak inschieten zorgde ervoor, dat de strafschop werd tegengehouden en ook de rebound kon niet verzilverd worden. Uit de daaropvolgende hoekschop kwam de kopie van de 1-1. Voorzet -Arne, terugkoppen Albert en binnenkoppen Joris, 4-1. De wedstrijd was beslist en de 3 punten waren weer binnen. Concurrent VVA Spartaan won ook, dus we blijven qua verliespunten koploper, maar dan op de tweede plek, Volgende week naar JOS/W. Iets minder overtredingen en gewoon lekker voetballen. Dat kunnen we namelijk veel beter. Tot woensdag op de training.