Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

17 maart 2012 14:30

Scheidsrechter

Hartigh, J. den

Afgelopen zaterdag mochten wij naar Alkmaar om bij AFC’34 de punten weg te slepen. Zij bezetten de laatste plaats in de competitie, dus op voorhand mocht dit geen probleem zijn. Echter spelen zij op gras en wilden dolgraag buurman Jong Holland een handje helpen. De volgende OSV-ers traden aan:

Michel Heeren; Paul Denslagen, Mischa Klaver, Daryl Dix, Govert Vogel; Joey de Groot, Donny Sijbrands, Dave Sijbrands, Dick Bos; Niels Rietvelt en Renco Bakker. Op de bank zaten Melle Bruijns, Sebastiaan van Loenen en Jermaine Ristie.

Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen wij in een te laag tempo om de tegenstander stuk te spelen. Al snel werd de lange bal gezocht. Dit resulteerde in de eerste minuut wel met een kans, Daryl gaf zo’n lange bal op Joey en die bediende Renco echter ging zijn inzet net voorlangs de goal. Hierna creëerden we nog wel meer kansen maar de toeschouwers kregen niet een boeiend spel voorgeschoteld. AFC profiteerde af en toe van de geboden ruimte en kwam spaarzaam in de buurt van onze 16. Het gevaar werd gekeerd door de defensie. In de 8e minuut een korte corner van Dick op Niels en deze werd alsnog hoog ingebracht en Mischa legt terug op Renco en zijn kopbal ging via een verdediger achter. Uit de daaropvolgende corner kwam ook nog een schotkans van Dave echter zijn inzet werd getoucheerd door een OSV-er in buitenspelpositie. Na een kwartier leek de score geopend te worden, een goede combinatie tussen Dave en Dick en deze opende over de breedte van het het veld naar Paul die de een-twee aanging met Joey en de voorzet van Paul eindigde op het hoofd van Niels maar die kopte te ver naar de grond waardoor het doel niet gevonden werd. Een lange bal van AFC werd doorgekopt en hun spits schoot van buiten de 16 naast het domein van Michel. OSV bleef aandringen, een vrije trap van Dick van grote afstand werd door de keeper uit het doel geslagen, uit de corner van Dick had Joey iets moois in gedachte, vanaf 25 meter nam hij de bal in een keer uit de lucht echter zijn poging ging hoog over. Niet veel later weer een goede kans, Dick gaf een mooie voorzet en zowel Renco als Niels gingen naar de bal en het was Niels die met het hoofd de bal op de kruising mikte en in de rebound zag Govert zijn inzet op de lijn gekeerd worden. Ook Renco zag nog een inzet vanuit de draai net over de goal verdwijnen. Langzamerhand stapelde het aantal kansen zich op en de missers ook, en dan ga je toch denken dat het een moeizame middag gaat worden. Tot dusver was AFC ook niet meer gevaarlijk geweest, de handelingen die Michel moest verrichten was het vangen van een corner en verder moest hij alleen terugspeelballen en het veld weer inwerken. Donny leek de opening te vinden na 25 minuten, nadat Dick een vrije trap snel nam en Donny alleen op de keeper afging, echter zijn lobje ging naast het doel. Na ruim een half uur werd de ban dan echt wel gebroken, een afstandsschot van Dick werd al dan niet achter de doellijn door de keeper via de weer het veld ingewerkt enkele OSV-ers juichten al maar het was Renco die uiteindelijk de bal hoog het doel inwerkte. Hierna duurde het nog even voordat de 0-1 ook daadwerkelijk telde omdat de grens ervan overtuigd was dat dit buitenspel was maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing de 0-1 toe te kennen. Hierna ging het snel, want in de 34e minuut mocht Renco doorstomen en kapt een verdediger uit en schoof de bal onder de keeper door 0-2. In de 40 minuut een lange bal van Paul die Renco lanceerde, volgens ons in buitenspelpositie maar dit keer bleef de vlag naar beneden, zelfs de keeper was onder de indruk hiervan en vergat de bal te pakken en Renco had een leeg goal voor zich en schoof de 0-3 beheerst binnen. Dit was een een ideale ruststand natuurlijk, maar in de laaste paar minuten wat onoplettendheid achterin. Eerst mocht een AFC langs Daryl en Mischa slalommen en op de achterlijn terugleggen en van dichtbij werd de 1-3 hoog ingeschoten. Twee minuten hierna beging Mischa een overtreding in onze 16 met een penalty als gevolg, deze werd hard in het zijnet geschoten, 2-3. Daar ging de comfortabele ruststand.

Na de rust wilden wij snel weer een grotere marge neerzetten, Renco leek dichtbij nadat hij een diepe bal van Dick ontving en kapte de keeper uit maar zag zijn inzet verdedigd gekeerd worden door een inglijdende verdediger. Een mooie actie van Dave leidde uiteindelijk tot een corner, uit de corner kwam de bal bij Dick die vanaf een meter of 20 hard uithaalde en zag zijn inzet heerlijk in het net vliegen, 2-4. De komende 40 minuten moesten wij proberen nog veel goals te maken met oog op het doelsaldo, AFC had hier echter andere gedachten over. Hetgeen resulteerde in een totaal niet boeiend schouwspel. Na een uur liet de goed leidende arbiter ook zijn aandacht vieren en werden wat harde charges niet bestraft. Na een corner van AFC een goede uitbraak van Dave die het hele veld overstak en Joey probeerde te bereiken deze bal was net te zacht waardoor Joey geen mooier vervolg kon geven. Hierna werd Renco bedankt voor bewezen diensten en mocht Jermaine zijn opwachting maken. Na een vrije trap van Dick kwam Donny oog in oog met de keeper en helaas strandde de inzet van Donny op de keeper. Met nog een kwartier te spelen een mooie actie van AFC kant, eerst werd de bal over Dave gelobd en uit de lucht verdween de inzet over Michel en gelukkig voor ons boven op de lat. Hierna weer een OSV aanval waarna Joey een prachtige voorzet gaf op Jermaine maar zijn inzet met het hoofd leverde helaas geen goal op. Melle kwam Joey vervangen. Na een harde overtreding op Niels sloeg even de vlam in de pan, maar werd uiteindelijk slechts met een OSV vrije trap bestraft. Hierna leek Niels wraak te nemen op sportieve wijze, maar na de voorzet van Jermaine kopte hij naast. Met nog 10 minuten te spelen werd de 2-5 aangetekend. Paul speelde Jermaine in en met een hard en droog schot liet hij de keeper kansloos. In de laatste minuten mocht Niels op de bank plaats nemen en kreeg Sebas nog wat speeltijd. Nadat Jermaine eerst een schop had mogen ontvangen reageerde hij, met gevolg dat hij even eerder mocht gaan douchen. Vlak voor tijd ontving Dick ook nog een schop in zijn gelaat nadat hij even aan het dollen was. Hierna vond de scheidsrechter het wel genoeg en konden wij de 3 punten meenemen uit Alkmaar. Volgende week komt GeuzenMiddenmeer naar Oostzanerwerf.