1 - 5

OSV 3

Mannen Zaterdag reserve, 3, 4e klasse 05

14 april 2012 12:30

Vandaag mochten de heren van De3 na een voetballoos weekend weer de wei in. Tegenstander van vandaag was De Meteoor. Thuis werd er nog met 9-0 gewonnen. Eigenlijk 10-0, maar een administratief foutje wiste het doelpunt van Sander van het formulier. Zo groot als die thuisoverwinning was, zo makkelijk ging het toen in de eerste helft niet. Vandaag was dat wederom het geval.

Vandaag moest De3 het doen zonder Arne, Friso, Pascal en Andy. Laatstgenoemde werd in clubbelang afgestaan aan de Zaterdag 1. De opstelling: Danoe; Niels, Lennard, Albert, Jan; Sander, Kees, Frank, Wouter; Joris en Michiel. Wissels: Remmet, Marvin, Richard, Dennis en Dolf.

Misschien dat het door het heerlijke weer kwam, maar De3 begon slecht aan het duel. De thuisploeg vond dat best en zocht vrolijk naar de openingstreffer. De3 zette daar weinig tegenover en toonde zich in de beginfase niet een waardig koploper. Het kwam dan ook terecht op een 1-0 achterstand. Deze tegentreffer was het teken om het balletje wat meer te laten rollen. De3 nam wat meer het heft in handen, maar de uitvallen van De Meteoor bleven gevaarlijk. Danoe moest nog een keer gestrekt naar de hoek om de 2-0 te voorkomen. Niet veel later was de gelijkmaker een feit. Een vrije trap net buiten de zestien leek een ideale positie om de bal met een mooie krul over de muur binnen te schieten. De3 beschikt echter over Albert. Die kent geen krul of gevoeligheid in z'n rechter. Nog voor de keeper naar links kon kijken was de bal al in de verre kruising terechtgekomen, 1-1. De3 kreeg het goede gevoel weer en ging op zoek naar een voorsprong. Michiel was er op aangeven van Joris vlakbij, maar z'n tegenstander kon met een sliding nog voor de redding zorgen. Michiel moest na deze sliding met een pijnlijke teen het veld verlaten. Remmet was zijn vervanger en Albert werd naar de spitspositie gestuurd. Met nog zo'n vijf minuten te gaan kwam De3 ook nog op voorsprong. Albert wist zich op kracht door de verdediging te wurmen en met een lobje de keeper te verschalken, 1-2. De spelers van De Meteoor meenden echter, dat er sprake was geweest van hands, maar dat werd weggewoven door de scheidsrechter. Enkelen van de thuisploeg waren het hier echter niet mee eens, waarna de scheidsrechter het wel welletjes vond voor vandaag. Ondanks enkele smeekbedes wilde hij niet verderfluiten. Uiteindelijk werd er besloten, dat de rust vanaf dat moment inging en dat Marvin de tweede helft zou leiden.

De Meteoor kwam wederom het beste uit de startblokken. Maar waar zij op een gelijkmaker hoopten kwam De3 op 1-3. Jan gaf vanaf rechts voor, Albert zette een blok en Joris kon met een bekeken lobje de voorspong vergroten. Hierna verving Dolf Wouter. Frank kreeg het even op z'n heupen. Een fraaie solo vanaf eigen helft wist hij echter niet met een doelpunt te belonen. Halverwege de tweede helft werd het zelfs nog 1-4. Joris passeerde karakteristiek zijn tegenspeler en zette met buitenkantje rechts Albert oog in oog met de keeper. Na twee keer kappen schoot hij uiteindelijk binnen. De 1-5 was er een uit het boekje. Kees word op rechts de diepte ingestuurd, geef laag voor, Joris stapt over en Albert schiet zijn vierde van de middag binnen. Met nog een kwartier op de klok werden Sander en Joris nog vervangen door Richard en Dennis, maar aan de stand veranderde niks meer.

Volgende week op bezoek bij nummer 3 TOB. Bij een overwinning durf ik zachtjes over een kampioenschap te hebben. Tot die tijd hebben we gewoon nog steeds vijf punten voorsprong op VVA/Spartaan.