Mannen Zaterdag standaard, 1, 3e klasse A

5 mei 2012 14:30

Scheidsrechter

Kerkhof, C.G.L.

Afgelopen zaterdag ging wij op bezoek bij buurman Sporting Noord, aangezien wij als kampioen nergens meer voor spelen en Sporting altijd graag van OSV wint zou het een leuke wedstrijd kunnen worden. De volgende spelers droegen zaterdag het blauw-zwart: Tom Schindeler;Melle Bruijns, Sebastiaan van Loenen, Paul Denslagen, Govert Vogel;Joey de Groot, Mischa Klaver, Donny Sijbrands, Dick Bos; Renco Bakker en Jermaine Ristie. Op de bank zaten Niels Rietvelt, Enzo Peters en Edo van der Boom.

OSV begon zeer slap en ongeïnspireerd aan de wedstrijd, Sporting Noord daarentegen liet wel zien dat zij graag de winst wilden binnenhalen. Na 7 minuten was de eerste echte kans voor Sporting, een steekbal achter de verdediging leidde ertoe dat hun middenvelder oog in oog met Tom verscheen, de inzet verdween net langs de paal. OSV liet ook wat zien, Jermaine snelde op rechts langs zijn man en gaf een strakke voorzet die door Donny te ver naar beneden werd gekopt en in de handen van de keeper verdween. Hierna was het weer Sporting dat eerst een corner kreeg en ook met een poging uit de 2e lijn het OSV lastig maakte. Wat er al aan leek te komen gebeurde binnen het kwartier, goed opbouwen en zwak ingrijpen van OSV leidde de eerste thuisgoal in. Op wilskracht ging hun nummer 7 door nadat Melle weg probeerde te werken de bal belandde bij de spits die de doorlopende 7 de gelegenheid gaf de 1-0 langs Tom te draaien. Als antwoord hierop een verre inworp van Govert die Renco bediende, deze draaide goed weg en speelde op de opkomende Mischa die net buiten de 16 de goal te hoog zocht. Na 25 minuten een schot uit de 2e lijn die simpel door Tom gepakt had kunnen worden alleen tot ieders verbazing lag de 2-0 in het net. Hierna weer een spaarzaam OSV moment, eerst was het Jermaine die goed op links doorging en iedereen zijn hielen liet zien en zijn poging strandde op de benen van de keeper, in de rebound kwam deze bal bij Donny die vanaf de achterlijn een voorzet gaf die door Joey breed werd gelegd maar helaas smoorde de inzet. OSV speelde nog steeds een dramatische wedstrijd, echter bij hoge uitzondering lieten wij af en toe iets van ons kunnen zien. Op slag van rust ging Melle door over rechts en zijn voorzet kwam bij Renco die sterk zijn lichaam gebruikte, uiteindelijk werd hij dusdanig gestuit dat de scheidsrechter een penalty gaf. Ook deze werd genomen volgens het beeld van de eerste helft, slap. Dick mocht nemen en de keeper pakte deze klemvast.

In de rust liet Frank weten nu echt blij te zijn met deze vertoning. Jermaine werd geslachtofferd en Niels mocht erin.

Er kwam een ander OSV uit de kleedkamer, nu wel een ploeg die graag wilde winnen. Dit leidde tot een goede mogelijkheid, Niels speelde Renco in die oog had voor de opkomende Mischa die alle vrijheid had en in plaats voor eigen succes te gaan wilde Mischa Renco weer de kans bieden maar helaas werd zijn voorzet weggewerkt. Hierna volgde een poging van afstand die net naast ging. Sporting kwam er nog zelden uit en het zo niet lang duren voordat de aansluiting daar zou zijn, echter in de 12e minuut kwam Sporting na een uitbraak zelfs op 3-0 na een schot vanaf rand 16 meter. Dit leek een kansloze middag te gaan worden. Nu volgden er 5 dwaze minuten waarin de wedstrijd compleet omgedraaid werd. Eerst in de 17e minuut een snelle inworp op Mischa die de 16 in ging en vanaf de achterlijn wist hij Renco te vinden die de 3-1 binnen schoot. Meteen vanaf de aftrap wist OSV weer te onderscheppen en hetgeen leidde tot een inworp halverwege de Sporting helft, deze was ook weer voor Govert die ver mocht ingooien en de bal werd door de defensie gemist en daar verscheen Niels die zijn hoofd tegen de bal zette en de 3-2 maakte. Wij kregen het gevoel dat er alsnog iets te halen viel. Meteen weer druk zetten vanaf de aftrap en snel de bal veroveren, Melle de diepte in en haalt er een inworp uit. Deze ging snel naar Joey die een voorzet gaf, deze werd uiteindelijk door Sporting zelf achter de keeper werd gewerkt, 3-3. Hierna werd Sebas vervangen door Enzo. Halverwege de tweede helft kreeg Sporting nog een zeer grote kans nadat Donny de bal toucheerde voordat Tom op de bal wilde duiken. De Sporting speler schrok kennelijk dusdanig dat hij voor open goal half over de bal struikelde en zag de bal naast de OSV goal rollen. Hierop volgde weer een OSV kans na goed doorgaan van Melle. In het laatste kwartier nog meerdere OSV kansen maar het de wedstrijd leek in 3-3 te eindigen. Dick mocht een corner nemen en zag Joey ver buiten de 16 staan, de bal eindigde ook op de voet van Joey prachtig uithaalde maar tot teleurstelling van iedereen zag hij zijn inzet vol in de maag van een Sporting speler belanden. Edo mocht ook nog enkele minuten maken toen Melle eruit ging. In de laatste minuten was Niels dichtbij de winnende goal, hij zag zijn kopbal na een voorzet van Dick net naast de goal verdwijnen. In blessuretijd werd een verre inworp verkeerd weggewerkt en kwam de bal voor de voeten van Niels die uiteindelijk de 3-4 wist binnen te schuiven, en de punten alsnog naar OSV gingen.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen HCSC, en dan hopelijk een mooie afscheidswedstrijd voor Rene en Frank.