5 - 2

Overamstel 2

Mannen Zaterdag reserve, 3, 4e klasse 05

12 mei 2012 14:30

Vandaag stond voor De3 de laatste competitieronde op het programma. Na vorige week de kampioenschaal te hebben veroverd, was de wedstrijd van vandaag er een, die eigenlijk nergens meer om ging. Toch waren er nog enkele doelen te bewerkstelligen vandaag.

1. Bij winst zouden alle thuiswedstrijden dit seizoen gewonnen zijn;
2. Overamstel was de enige tegenstander waar niet van was gewonnen;
3. Onze spits Joris moest clubtopscorer worden.

Helaas waren er voor vandaag maar liefst 11 afmeldingen, waardoor we enkele
spelers van De2 moesten inschakelen om toch een representatief team op de been te krijgen. De3 begon met de volgende spelers: op doel Abel; achterin Remmet, Lennard, Jan en Dolf; middenin Sander, Stephan, Arne en Daniël; in de spits Joris en Richard. Als wissel begonnen Robert en Edo.

De uitwedstrijd werd nog met 0-0 gelijkgespeeld, maar toen bleek Overamstel al een waardig tegenstander. Nu stond het binnen een minuut echter al 1-0 voor De3. Stephan gaf een steekbal op Joris, die van buiten de zestien met een strak schot de bal in de bovenhoek. Een leuke opsteker, maar de gasten gaven zich niet zo gemakkelijk gewonnen. Het waren allen goede voetballers, die wel wat met een bal konden. Alleen het samenspelen hadden ze nog niet geleerd. Toch wisten ze op gelijke hoogte te komen. Na ruim een half uur werd het zelfs nog 1-2, maar na een overtreding op Arne vlak voor rust kon Joris vanaf de
strafschopstip de 2-2 maken. Daarna begon het gezeur van de gasten. Ze waren het met weinig eens en lieten dat verbaal goed blijken. Het rustsignaal volgde niet veel later.

Na rust maakten Edo en Robert hun opwachting in De3. Richard en Dolf stonden hun plek af. OSV kwam sterker uit de kleedkamer en al snel kwam De3 weer op voorsprong. Stephan werd slim alleen voor de keeper gezet en zag de meegelopen Joris naast zich en gunde hem de goal, 3-2. Het gezeur van Overamstel bleef aanhouden. Zelfs toen halverwege de tweede helft Stephan buiten de lijnen werd geschopt. De daaropvolgende vrije trap werd door Danoe scherp aangesneden en Joris kon de bal tegen de touwen aankoppen, 4-2. Toen niet veel later Joris zijn vijfde doelpunt van de middag maakte was het helemaal feest. Van de drie wissels van de gasten was er geen een, die de moeite had genomen om de vlag ter hand te nemen. Als er dan een luchtje van buitenspel aan een doelpunt zit moet je niet zeuren. En dat was nou juist hetgene wat de gasten bijzonder goed beheersten. Het ging zo ver, dat de scheidsrechter iets eerder voor het einde floot.
Zodoende zijn alle doelstellingen behaald. Het was een fantastisch seizoen voor De3. In de competitie werden slechts 2 wedstrijden verloren, 1 wedstrijd gelijkgespeeld en maar liefst 19 wedstrijden gewonnen. Ook in de beker kwamen we ver. Sinds 22 oktober werd er in competitieverband niet meer verloren en de reeks van 12 overwinningen op rij zorgde er uiteindelijk voor dat De3 kampioen is geworden. Thuis werden alle wedstrijden in winst omgezet. En Joris Steutel is de clubtopscorer van OSV geworden. Berlijn wordt het toetje.
De spelers die dit fantastische seizoen hebben bewerkstelligd hebben zijn: Albert Windhouwer, Andy den Tenter, Arne Halsema, Daniël Velthuis, Dennis van Prooijen, Dolf Wolff, Frank Alberding, Friso Bron, Jan de Graaf, Joris Steutel, Kees Lassing, Lennard van der Hoef, Marvin Smale, Michiel Bodemeijer, Niels Wilcke, Pascal de Block, Remmet Vels, Richard Norg, Sander de Boer en Wouter Vink. Daarnaast hebben de gebruik mogen maken van de kwaliteiten van Abel Land, Edo van der Boom, Robert de Beer, Stephan Guitoneau en Terrence van Stroo.