Scheidsrechter

Duindam, R.M.C.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen weekend ging de competitie van start voor de zaterdag 1. Buiten het aanstellen van de nieuwe trainer Rene Panhuis, zijn er aan de selectie voor dit seizoen drie nieuwe spelers toegevoegd. Van de A junioren zijn Donny Reugebrink en Samir Moestafa overgekomen, van de zondagselectie kwam keeper Marco Keevel. Helaas kunnen wij de komende maanden niet beschikken over Jordi Rietvelt die aan zijn kruisband is geopereerd en Paul Denslagen die ook kampt met lichamelijke problemen.  De start vond plaats in Amstelveen bij AMVJ.

De volgende spelers begonnen aan de start: Marco Keevel; Melle Bruijns, Darryll Dix, Mischa Klaver, Govert Vogel; Donny Reugebrink, Donny Sijbrands, Dick Bos, Dave Sijbrands; Niels Rietvelt en Renco Bakker. Op de bank zaten Joey de Groot, Samir Moestafa, Jermaine Ristie en Michel Heeren.

Het eerste kwartier moest OSV waarschijnlijk even wennen aan het niveau en de snelheid van handelen in deze klasse en werden wij naar achteren gedrukt door een fel startend AMVJ. Tot echte kansen kwamen de gastheren ook niet, maar al snel werd duidelijk dat het een zware middag zou worden. De defensie hield stand en langzaam kwam OSV ook wat beter in de wedstrijd, spelers begonnen elkaar beter te vinden en nu werd ook druk uitgevoerd op AMVJ. De eerste mogelijkheid was voor Renco maar zijn inzet smoorde. Na ruim 20 minuten spelen kwam Donny Reugebrink vrij te staan, dichtbij het AMVJ doel nadat hij keurig bediend werd door Renco, Donny eerder bij de bal dan de keeper en deze veegde de benen onder Donny vandaan en de scheidsrechter gaf OSV een penalty. Deze werd keurig door Niels ingeschoten, 0-1. Even later leek Renco de 0-2 te gaan maken, nadat een OSV aanval bij Niels terecht kwam, deze stond in de 16 en kon voor eigen succes gaan maar zag dat Renco er beter voor stond en legde af, helaas werd de inzet van Renco door de keeper katachtig gekeerd. Na een half uur spelen lukte het Renco wel om te scoren, een goede pass van Dick vanaf de middenlijn bracht Renco in stelling ondanks de aanwezigheid van een verdediger en de uitstormende keeper wist Renco de bal toch te verlengen over de keeper, 0-2. Hierna was Marcel toch even bezig om Renco op te knappen na de onvermijdelijke botsing met de goalie. AMVJ zette voor rust nog een paar keer aan maar de uitbraken waren steeds een prooi voor de defensie en desnoods keeper Marco. Vlak voor de rust leek OSV op een comfortabele 0-3 te komen. Dick wurmde zich op de achterlijn langs een verdediger en leek breed te leggen maar ging voor eigen succes en de bal spatte op de paal en stuiterde het veld weer in en de rebound leverde niets op. Met een 0-2 stand gingen wij aan de thee.

Na rust kregen wij een heel fel AMVJ tegen ons wat OSV weinig tijd liet tot handelen, en dit leverde al snel wat problemen op. Marco moest vaker in actie komen dan voor de rust maar hield tot dusverre zijn doel schoon. Na deze eerste fase van druk kregen wij weer iets meer greep en probeerden zelf ook weer tot combinatiespel te komen. Net op dat moment gaf Govert een terugspeelbal op Marco die onderschept werd door een AMVJ-er en deze kon alleen op Marko afgaan en de aansluiting was daar, 1-2. Dick werd vervangen door Samir. Doordat AMVJ nu op zoek ging naar de gelijkmaker kregen wij ook weer wat meer ruimte en konden we via de counter toeslaan. OSV kwam een paar keer in de 16 maar wist geen grote mogelijkheden te creeeren. Wel vonden wij dat wij recht hadden op een tweede penalty nadat een inzet van Niels door een verdediger met de hand werd geblokkeerd.  Een penalty kwam er, maar helaas wel voor AMVJ. Een diepe bal werd door de in lucht hangende Darryll onderschept en die schoot de bal tegen de eigen arm, een ongelukkig moment maar bestraft met een penalty en geel. De strafschop werd laag ingeschoten en hoewel Marko de juiste hoek inging was hij toch kansloos. Govert werd vervangen door Joey. Het laatste kwartier had OSV veel moeite om de stand op 2-2 te houden, meerdere keren verschenen AMVJ-ers voor Marko maar deze toonde zich steeds winnaar zij het af en toe met grote moeite. Vlak voor tijd werd het uiteindelijk toch nog 3-2 voor AMVJ, een vrije trap net buiten de 16 werd laag langs de muur geschoten en verdween in het net. De laatste paar minuten kwam Jermaine nog in het veld voor Donny Sijbrands. In de slotseconden kreeg OSV nog een vrije trap ook net buiten de 16 nadat Samir stevig onderuit werd gehaald, Dave legde aan en krulde over de muur maar ook net naast de paal. Zo eindigde een boeiend en leerzaam duel in een nederlaag. Volgende week gaan wij naar NFC om onze eerste thuiswedstrijd?? te spelen.