Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

8 september 2012 14:30

Scheidsrechter

Kraak, J.H.

Afgelopen zaterdag onze eerste ‘thuiswedstrijd’ op het veld van NFC in Amstelveen. Ook NFC is een nieuwkomer in de 2e klasse, en na de nederlaag van een week geleden wilden de BlauwZwarten wel de punten thuis houden. De volgende spelers begonnen aan de start:

Marco Keevel; Donny Reugebrink, Darryll Dix, Mischa Klaver, Govert Vogel; Joey de Groot, Donny Sijbrands, Dave Sijbrands, Niels Rietvelt; Renco Bakker en Jermaine Ristie. Op de bank zaten Dick Bos, Edo van der Boom, Michael Hemminga, Andy Oomen en Michel Heeren.

Vanaf het begin een fel OSV dat op zoek ging naar het doel van NFC, in de openinsfase ging Jermaine langs zijn opponent en werd op de achterlijn in de 16 onderuit gehaald wat meteen in een penalty resulteerde. Deze werd feilloos ingeschoten door Niels en de 1-0 was daar. Hierna bleef OSV nog de boventoon voeren, maar kwam niet echt tot uitgespeelde aanvallen. Misschien had OSV op 2-0 kunnen komen na 10 minuten als Renco meer oog voor Niels had gehad. Langzaam kwam NFC ook uit zijn schulp en testte de defensie met wat speldenprikjes. Vooralsnog stond de defensie goed en de aanvallen werden onschadelijk gemaakt. Na 25 minuten spelen verspeelde Dave de bal in het midden met als gevolg een lange bal op de spits die tussen Darryll en Mischa door glipte en oog in oog met Marco de bal laag in de hoek schoof, 1-2. Hierna werd NFC wel gevaarlijker, mede door wat kleine foutjes achterin gelukkig leverde het geen achterstand op. Na een half uur kwamen wij uiteindelijk wel op achterstand. Een corner werd eerst nog door Govert weggekopt maar kwam op de rand 16 uit, vanaf daar werd op doel geschoten en via het hoofd van Dave verdween de bal achter de lijn, 1-2. Nu was het OSV dat weer meer druk ging zetten op NFC, via de opkomende Donny en Govert over de flanken werd wel diepte gezocht maar een goed vervolg bleef uit, meestal resulteerde het in schoten vanaf de 2e lijn maar deze verdwenen allen naast de goal. Een goede combinatie tussen Govert, Donny, Dave, en Niels eindigde bij Jermaine en de aanval had een goal verdiend maar leverde niets op.  Alleen een vrije trap van Joey, van grote afstand direct op de goal geschoten, leverde problemen voor de NFC goalie op maar helaas geen treffer. Ook NFC bleef gevaarlijk mede door wat handige spelers die de volle concentratie van de OSV verdediging eiste.  Met een 2-1 achterstand gingen wij aan de thee.

Na de rust toonde OSV de wil om snel de gelijkmaker te scoren, NFC werd achteruit gedrukt en wat mogelijkheden ontstonden. Meerdere malen kwamen voorzetten van Donny gevaarlijk in de 16 maar de inzetten werden of verdedigd of naast het doel gewerkt. Ook was er weer een periode waarin NFC zich liet gelden, en na een uur spelen een gevaarlijke situatie. Een NFC-er wumde zich langs wat OSV-ers en ging de 16 in, opgewacht door nog enkele verdedigers maar werd ondertussen gehaakt en de scheidsrechter gaf ook NFC een penalty. Deze werd laag langs Marco geschoten, 1-3. Bij OSV gingen de hoofden niet naar beneden maar men ging snel op zoek naar de aansluiting en deze kwam vrij snel, nadat Jermaine werd gelanceerd bleef hij ongrijpbaar voor de verdediging en sneed de 16 in en schoof de bal laag in de verre hoek, 2-3. De laatste 20 minuten een boeiende strijd waarin OSV de gelijkmaker zocht en NFC gevaarlijk op de counter loerde en zo de wedstrijd op slot wilde gooien. Beide ploegen troffen de paal, eerst NFC dat bij een counter de bal over Marco heen wist te lobben en niet veel later was het een schot van Donny Reugebrink die de binnenkant van de paal vond en net verkeerd stuiterde zodat Renco zijn voet er juist niet tegenaan kreeg.  In de laatste 10 minuten mocht  Dick er nog in voor Niels. Voor beide doelen nog wat situaties waarbij de keepers werden getest maar goals vielen er niet meer. Volgende week gaan wij naar een andere promovendus, Haarlem Kennemerland.