Mannen Zaterdag standaard, 1, 2e klasse A

22 september 2012 14:30

Scheidsrechter

Germs, M.L.

Afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen ZOB, tevens de dag dat wij in onze nieuwe kledinglijn gepresenteerd werden aan het OSV publiek. Mede door de schorsing van keeper Marco de vakantie van Govert en de medische ingreep bij Darryl moest trainer Rene Panhuis enigszins schuiven met de opstelling. De volgende OSV-ers traden aan:

Michel Heeren; Melle Bruijns, Mischa Klaver, Dave Sijbrands, Sebastiaan van Loenen; Joey de Groot, Donny Sijbrands, Dick Bos, Niels Rietvelt; Renco Bakker en Jermaine Ristie. Op de bank zaten Donny Reugebrink, Stephan Guitoneau, Paul Denslagen en Tom Schindeler.

De openingsfase was er een licht overwicht voor de bezoekers. Het leek of OSV even moest zoeken vanwege de gewijzigde opstelling. Het eerste gevaar leek te komen vanuit een vrije trap van ZOB maar het was Dick die met hoofd de bal tot corner wist te werken, ook uit deze corner een rommelige situatie voor de OSV goal maar men wist de bal te ruimen. Niet veel later een gevaarlijke voorzet vanaf de rechterkant maar het was keeper Michel die zijn hand voldoende tegen de bal kreeg om de voorzet onschadelijk te maken. In de 10e minuut kwam OSV er ook goed uit, nadat Sebastiaan Dick aanspeelde ging deze de combinatie aan met Donny en zodoende kon de opkomende Melle aangespeeld worden en zijn voorzet eindigde op het hoofd van Renco maar die wist het doel niet te vinden. Renco werd hierna gezocht door een voorzet van Dick vanaf de linkerkant maar kon zijn voet niet tegen de bal krijgen. OSV kwam steeds beter in de wedstrijd en ZOB werd langzaam naar achter gedrongen. Nadat een ZOB voorzet in de handen van Michel eindigde volgde er een verre uittrap op Renco deze won zijn duel en had oog voor de opstormende Joey en legde af en het schot wat volgde eindigde in het zijnet. In de 20e minuut kon OSV eindelijk juichen, Dick ontving de bal op het middenveld en kon enkele meters oplopen, intussen was Melle vertrokken over de rechtkant en Dick lepelde de bal op maat naar Melle en deze gaf meteen de voorzet die keurig en hard door Jermaine werd ingekopt, 1-0. Enkele minuten later werd de score uitgebreid, vanuit de defensie werd Dick aangespeeld die even aan het zwerven was over het veld en deze passte meteen op Renco die de 16 in kon gaan. Zijn inzet werd door de keeper uit de goal getikt maar kwam voor de voeten van de inlopende Niels die rustig de 2-0 tegen de touwen liep. Ondertussen probeerde ZOB nog wel wat aanvallen op te zetten maar door kordaat optreden van de achterste linie van OSV kwam men niet verder dan het strafschopgebied van OSV. Na een half uur leek OSV op 3-0 te gaan komen, na een goede passeerbeweging van Dick legde hij breed op de inkomende Niels en deze speelde meteen door op Renco en zijn inzet strandde op de benen van de uitlopende keeper. Een diepe bal van Joey op de snelle Jermaine bereikte hem ook en ging de 16 in, nog wel gehinderd door een ZOB-er die hij van zich af probeerde te schudden dat lukte ook maar op dat moment kwam er steun van een tweede ZOB speler die Jermaine omver liep, maar niet dusdanig genoeg om de goed leidende scheidsrechter tot een penalty te doen besluiten. In de 36e minuut een goede aanval waarbij Renco de hoek in werd gestuurd, deze schudde zijn opponent van zich af en gaf een lage voorzet richting penaltystip waar Jermaine opdook en de 3-0 hard tegen het net schoot. Vlak hierna probeerde ZOB wat terug te doen middels een vrije trap deze werd half weggewerkt zodat de ZOB druk aanhield maar het was uiteindelijk Joey die wist te ruimen en meteen Jermaine lanceerde en deze strandde op de keeper. Vlak voor rust nog een ZOB uitbraak maar Michel dook goed op de bal voordat de aanvaller gevaarlijk kon worden. Met een solide 3-0 gingen wij na een zeer goede eerst helft de kleedkamer in.

Na rust was het ZOB wat het eerst gevaarlijk kon worden maar een inzet ging ruim voorlangs, hierna was het weer OSV. Renco hield sterk balbezit aan de zijlijn en zodoende kon Jermaine bij hem komen en de bal overnemen, hij ging op de achterlijn door en zijn voorzet werd net weggewerkt voordat Niels kon afdrukken. OSV bleef beter en zocht met crosspasses achter de defensie de ruimte, maar voorzetten konden geen goed vervolg krijgen. Inmiddels mocht Donny Reugebrink Joey vervangen. Inmiddels sloop er langzaam wat slordigheid in het OSV spel, acties werden te lang doorgevoerd en men kreeg wat minder oog voor elkaar. De slordigheid werd gekenmerkt door Michel die Melle wilde inspelen maar per abuis de ZOB spits in de voeten aanspeelde en deze krulde de bal netjes in het zijnet, 3-1.  Met nog 20 minuten op de klok moest OSV toch weer even wat scherper gaan spelen om ZOB niet in het zadel te helpen. Donny Reugebrink leek de score weer te gaan vergroten maar zijn schot werd nog getoucheerd door een ZOB been waardoor de bal net over de lat eindigde. Bij de  daarop volgende corner verdween de bal naast het ZOB doel. Renco werd nog een keer gelanceerd en werd stevig in de rug gelopen maar hield zelfs op de grond liggend nog balbezit en legde af op de opkomende Jermaine maar deze schoot te gehaast waardoor de bal hoog over ging. Stom balverlies van Dick ver op de helft van ZOB leidde nog een gevaarlijke kans van ZOB in. De bal werd meteen vooruit gespeeld en een voorzet volgde en kwam uiteindelijk bij de ZOB spits terecht die Michel wilde passeren in de korte hoek maar Michel pakte deze hard inzet. Stephan kwam in het veld voor Jermaine en was meteen belangrijk bij een grote kans op 4-1, nadat Dave en Donny snel een vrije trap namen werd Stephan gezocht en die toucheerde de bal zodat deze bij Niels kwam maar uiteindelijk leverde dit geen goal op. In de laatste 10 minuten moest Michel nog 2 keer in actie komen, eerste bij een vrije trap die over de muur gekruld werd en niet veel later bij balverlies van Niels en dit leidde tot een hard schot. Het slotakkoord was voor Renco, die na een snelle combinatie van Donny Reugebrink en Niels, de 16 inging en vanaf de zijkant de bal het doel in wilde schieten maar de bal schampte de paal.

Een verdiende overwinning in een wedstrijd waarbij de score nog wel groter had kunnen zijn, maar  met het vertoonde spel in het achterhoofd bied dit perspectief voor de komende weken. Volgende week gaan wij naar AFC.